Sunday, 10 August 2014

Acuvue I Love You *review

Assalamualaikum w.b.t.

Maybe u olls suma dh tahu yg daku ini rabun makhluknye, yelah, dh nama pun pkai spek ok, but one day, my skin got iritated bcause of the spectacles that i used this whole time sooo i felt like ..... *can i cry??? Ekekeke

So I had a several conversations with my handsome papa for his view n opinion, of course i shared my problem about my skin to my papa n umi... They gave me their bless to wear that 'thing' *touching cungguh

So *asyik so jeee, the next day, we went to KBM to get the informarions about the things that i want, after a few minutes.......








Yihaaaaaaaaaaaa, I just bought my contact lenses n it is Acuvue Clear...  My father bought me 3 pairs of Acuvue lenses that i can use for 3 month n here they are......
------->
Oh my lovely

Sorry untk kotak yg dh agk uzur tu, huhi, dlm kotak ni ad 3 pairs of CL... Disbbkn wanie pkai untk kgunaan d sekolah maka wanie amik yg clear ataupun transparent *no colour2, bila search internet *first time user, bahaaa..., mak aih, ngeri kau, mcm2 bleh jd if u olls x jg bnde tu dgn bersih tau like x bsuh tgn b4 pgang CL tu or x jga kbersihan lense tu if pndai jga, no need to be worry... Wanie beli dgn hrga rm50 untk 3 pairs k

After ilmu dh pnuh psal CL nim, ngan konfidennye wanie start pkai, if korang ad CL ni korang wajib ad multipurpose solution untk basuh dan cuci CL korang, x kesahlah jenama ape pon asal ad, klu wanie, wanie gne Complete pnye sbb time beli mmg dia kasi skali ngan bnde ni


Korang mmg wajib ad tau, bkn sunat k, jgn basuh CL korang gne air paip, air telaga, air hujan mahupun air ice lemon tea k, pH nye x sma sbb tu x bleh dan dharamkn trus!!! Yang ni wanie beli around rm12 and below untk 300 ml n free lens case yg simple cmni 


Lense case dh ad mcm2 jnis skang, ad plbgai bntuk, warna dan rupa k tp wanie prefer travel set snang klu nk bwak pegi mne2, travel set ad lense case, botol kecik untk ltak pencuci lense tu n pngapit kcih ubtk pgang or buang lense but wanie x jupe lg nk beli kt mna


Wanie pegi skolah around jam 7 pg and blk dlm jam 3 ptg so wanie pkai lense ni 8 jam sehari x brhenti so mmg sometime kering n bla nk blink mata cm uncomfortable jee then wanie pon beli lh rewetting drops jenama Complete jgak untk titis kt mata klu lense cm kering2 gtu, during recess je wanie pgi titis nk bg rasa fresh n mata lbih terang n elak rasa penat mahupun pedih dan gtal



Nilah yg wanies titis tiap2 kali mata kering, wanie ad baca yg bnde ni dlm rm30 *gigit kuku dgr, sbb bnde ni kcik je so mati daku nk bli tiap2 bulan but rupanya dlm rm14.90 je *sparuh drpd harga yg dnyatakn d certain blog..., korng jgak wajib ad bnde ni if korang nk pkai CL korang agk lama dr waktu yg dsarankn, wanie pkai dr hari ahad smpai khamis dan pd pukul 7 pg smpai 3 ptg, mata wanie jd cpat kering sjak pkai CL jd kne sgt2 caring loving lh time pkai bnde cnggini d tmpat yg sensitif spt mata


My experience time pkai bnde ni ialah rasa cm dpt mata baru but kurang selesa sbb ad rs cm tahi mata mlekat d biji mataku *ekekekee tp ok lh untk beginner sbb sometime x rasa ap pon klu buat x thu jee, tp wanie mmg teringin nk pkai satu set yg jenama bausch n lomb if i not mistaken, bausch n lomb pon ad jual softlens n brg2 untk jg lense trsebut so cm best klu sume berderet jenama yg sma but yg ni pon ok ...

My wish for the next 3 month is nk gne yg jnama bausch n lomb yg softlens sbb ad yg kata pkai tu x rasa ap2 kt mata but wanie ok je yg mana2 aslkn my mata bleh melihat dan blaja tnpa halangan n cabaran yg harus dtempuh dgn penat dan bersungguh-sungguh *OMG, meroyan lg

Rajin2 knlah visit blog lain untk tahu dgn lbih lnjut cara pnjagaan kanta lekap nim, wanie just review produknye aje, huhuhihuuiuiiuhihu :>

Satu lg, korang jgak kne check power mata korng untk dia bg CL yg ssuai, if mata korang lain2 power yg sgt2 ketara mmg kne beli 2 box lh jwabnye, eanie agk untung skit sbb power mata dkat2 je so bleh blance cmtu je

Thats all for today, wassalam

Have a nice day peeps!!

No comments:

Post a Comment