Thursday, 5 June 2014

Review : Sunplay SPF130/PA+++ Super Block

Hyep! Hyep! Hyep! *smbil mndengar lagu, mehmehmeh


Ok, lama x update blog ini >_<, bnyk sbb, first my comp screen retak aritu *mmbuktikan klembutanku, then second kne pegi camp aritu TT_TT *tlg tgkap ape bende yg cuba daku bgtahu nim!!!!

My kiddo!!!! muah4 :*





Ok, straight to the point -----à sunblock SPF130 pa+++ drpd Sunplay you!!! Ni benda wajib if u go for a campin trip or hit the beach, yeah! Sbb ap perlukan *OMG, xpe let me tell u btapa wajibnye bende ni, bahaaa, *haish, nk kne perah otak bg sbb plop -_-

  •   Bg melindungi kulit drpd terbakar lh syg ku, bkn cm ghost rider ek *uish, jauh sma skali
  •   Klu korng blaja bio, bg mngelakkn kanser kulit, korng kne halang kulit drpd trkena sinar UVA/UVB scara berterusn
  •  Spaya korng xyah cari skincare untk putihkn kulit drpd kesan trbakar
  •   Untk kekal cntik *alasn yg masih bleh dterima kn??
  •    Untk mnekalkn kulit yg sihat dan cantik




So, daku pegi Watson lps blk drpd skolah semata-mata untk beli bnde nim o_0, *puas pujuk my papa, then cari pnye cari mmg bnyk pilihan yg ad tp daku ambil yg ini sbb spf plg tinggi so that u olls xyah lh pkai bnyk kali, then bnde ni untk both ; body n face, then *x abis2 ‘then’ aku, its waterproof k, bile main kt pntai or pegi kempin mmg kewajipan untk berpeluh *wajiblah sgt, jd mmg kena cari yg waterproof n yg plg daku suka x melekit!!!!

Benda ni texture dia x pekat sbb water-based kn, so pkai mmg cpat mresap masuklh, baunye plak masih ad bau cm chemical skit tp x mnyengat n bile pkai bau tu hilang ntah ke mna, wakakakakaka, klu korng pkai PLEASE BE CAREFUL sbb dia mudah comot kt nozzle dia tu, klu x tuang elok2 mmg abis lh sekitar mulut tu comot n berlakunya pembaziran *haish, x elok tuh!

sila berhati-hati ketika memakainye

picit botol ini dgn perlahan, bahaaa


Time g camping tu mmg wanie pkai dkt lengan n muka, betis ku tdk terdedah yerp *jaga aurat ek dears, lenganku juga tdk terdedah tp takut lengan baju terselak ke, muka mmg kna pkai melainkn muka deme sume tertutup ek, n mmg lpas habis buat aktiviti daku x kne sunburn cme sunburn time skolah rendah je yg x nk ilang lg TT_TT nilah sbb xnk pkai sunblock dlu *sbb x tahu ek

Ok, dh lupa nk ckp psal harga sbb terlalu asyik daku merapu, untk botol yg sekecil telapak tgn ku ini *atau lebih kcil, harganya RM32.++ (beli time ad sale dkt Watsons k) , harga sebenarnya dlm RM35.++, bg student cm daku mmg mahal lh, so mmg jimat time pkai n jgn arap daku brkongsi *kwn pun x mintak, heheheehehe, tp dgn superpowernye mmg berbaloilh kn untk pkai, wanie masih ad bnyk lg sbb pkai 2 kali je, muehmuehmueh *jgn report kt papa kita yg antibazir tu, hehehe

So thats it, jgn lupa apply sunblock sblum berdepan dgn matahari, apply skali kt adik2 kecik kita yg x thu ape2 tu skali ek, kt parents u olls as well, dorng slalunye take 4 granted bnde cmni, x peduli sgt, tp ingt suhu kt Malaysia x cm dlu ek, sgt bhaya untk kulit, kne jaga bebetul k, xnklh nnti kne pnyakit kulit yg lg payah nk ubat –lbih baik mncegah drpd merawat kn, hehe




Bye2 my superb readers, have a nice day n may Allah bless u!!! ;-)

No comments:

Post a Comment