Thursday, 5 June 2014

Review : Silkygirl BB White Cream

Hai, selamat sejahtera n salam 1 Malaysia *kui3

Okeyh, haritu kn, haritu, yelah haritulah kn, haritu tu *x ingt bila act, :3, wanie tenmpk kt rak dlm Watsons *asyik Watsons je, bb cream yg dh lama wanie tanam niat nk beli *wink wink , iaitu Silkygirl BB White *ni sbb duta dia emma maembong tu, hehe

Saya punye kod 02 Radiant 

Ini fungsinye


Wanie just grab n pay, hrganye dlm RM27 if i’m not mistaken, so sha lalalalalalalal *x sbar nk cba, wanie just ambik skit je time nk pkai n sometime ltak dot dot kt dahi pipi dagu n idung, hehe then blend je gne blender *hehe, ad berani ke nk buat cenggini. Wanie amik yg kod 02 Radiant, kod yg pertama x silap wanie agk gelap untk my skin *rasa diri nim putih plak, hehe, mule2 rasa x sure jgak then my sis take a look n dia ckp ok yg nim, hehe

Teksturnye, ni saiz untk both pipi, hehe


BB ni antara my feveret after kecewa dgn maybelline pnye BB stick tu, hehe

Maybelline Clear Smooth BB Stick


so oklh sbb bleh control my oil nim n bnde ni so far x mnjerawatkn my face yep!! But, bb ni x lama sgt brtahan kt muka sy nim maybe sbb oily sgt (dia mention bleh control oil n shine) so x puas hati jgaklh sbb tu skang wanie pkai bdak lain yg mmg control minyk kt muka wanie at least 6 hours *i dh wat experiments uolls



Kandungnnye jgak lmbat habis k, smpai skang rsanye masih x abis, wanie x thu sbb bb tu wanie dh kasik kt my aunt yg muka x oily n lg satu sbb ialah wanie nk rehatkn muka drpd sebarang mekap yg berat sgt kt muka ni cm bb cream, foundation n so on, so skang just pkai loose powder yg feveret gila nk mamposh tu, hehe


Thats all yg wanie bleh ckp psal this Silkygirl Magic BB White Cream, n satu lg yg bgus psal bb ni ada spf 50/ pa+++, yeh, boleh duk d bwah matahari, *ngada2, jd bb cream ni ssuai untk remaja yg bru nk trjebak ngan bb, wanie try pon sbb wanie x pndai nk pkai mnde2 ni tp trpksa pkai sbb xnk nmpk cm bru bgun tidur, hehe, xde keyakinan diri kn?? So after a lot of reading through all day n night *konon, wanie decided gne bb sbb bnde ni all-in-one, xyah gne bnyk step, ckup pkai ni je abih citer, n bb pertama wanie ialah Maybelline BB Stick tu ler, mehmehmeh





Bye2 readers, tingglkn link kt ruangan komen klu korng ad buat review pasal ap2 produk sbb wanie suke baca n bleh wanie follow, wassalam

3 comments:

  1. pernah guna bb cream ni.. x sesuai sbb Fatin kulit berminyak.. huhu.. jemput singgah blog Fatin.. ada juga buat sedikit review psl produk2 lain :)

    http://dreaminglovers.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Pendeknye review! Coverage die bagus tk? (Cover hyperpigmentation/redness?)
    And ini in shade "radiant"...so macam die buat muke nmpk "radient" ke?

    ReplyDelete
  3. Pendeknye review! Coverage die bagus tk? (Cover hyperpigmentation/redness?)
    And ini in shade "radiant"...so macam die buat muke nmpk "radient" ke?

    ReplyDelete