Thursday, 5 June 2014

Review : essence All About Matt

Haiyuop *tgk tajuk, tgk tajuk


Tibalah saatnye wanie nk share bedak kegemaran wanie yg mmg superb best, Essence All About Matt fixing loose powder, hah! Nape wanie suka sgt nim, nape nim, ckplah, keyh6 *ckp ngan diri sndiri, sbbnye mmg bedak nim x buat muka wanie bgaikn menatang minyak yg pnuh, mehmehmeh.

I love you tightly, mehmehmeh


Time nk bukak tu tercabut skali dgn sticker dia, mehmehmeh


Klu kt sekolah around kol 9 tuh mmg muka wanie dh oily gile, gne oil film pun x brguna *x ckup sebekas, so bnyk jgak bedak wanie try untk kurngkn oil *x piker psal coverage ek, ni nk g skolah bkn dating, so wanie penah try Maybelline pnye compact powder yg konon bleh control shine tuh *oh dusta belaka

i dont love u anymore, hehe *kejam


After dh kecewa ngan yg tu yg bkn shj x mnjd malah mninggalkn kesan bedak pd tudung jd wanie try essence pnye loose powder sbb essence nim wanie dgr brgnye murah tp berkualiti n mmg bgus untk budget student cm kite2 nim, muehmuehmueh, sbb loose powder lain mahal nk bapak, mnelah ad duit nk beli, klu minx ngan papa untk bnde2 cmni agknye gempa satu mall



Akhirnye wanie g Watsons *alahai Watsons lg sbb Watsons je jual jenama nim, carik pnye carik jupelah loose powder ni *aku suka aku suka, hehehe, wanie beli dgn harga RM18.90 time tuh n dgn brush dia skali dlm RM13.90, klu x beli nk pkai ngan ape, so tepkselah den beli skali tp xpe sbb suka gile pkai bedak nim, kekdang bila siap pkai tudung lupe nk apply bedak nim wanie rela bkak blk tudung tu, keh3, nmpk kn betapa bnde nim pnting, yelah, klu x abis lh muka daku, my fren pun tnye pkai ap sbb bedak ni x mningglkn kesan pd kulit *suka sbb x nmpk cm fake kn, bedak ni akn ikut wane kulit kite

-bedak yg dh habis,wuuuu-





Klu kt muka wanie yg oily nk mampos ni bedak ni tahan smpai wanie blk skolah dlm kol 2.45 petng, time tu slalunye wanie solat kt sekolah sbb rumah jauh takut x sempat nk solat kt umah sbb sometimes traffic jam, hehehe, so time nk ambil wudhu tu sentuh pipi dlu, hehe, n rasa masih ad bedak tu kt muka n dlm hati WOW o_0, bedak ni canggihnye, hehe, wanie dh habiskn satu n dh ready stock satu lg takut x smpat nk beli nnti, hehehehehehe, sukenye bedak nim

-yg baru-




If korng ad muka yg minyak gile cm wanie n xde bedak yg bleh control gne je loose powder nim, mmg superb gila, or korng yg mint makeup2 nim pon bleh gne bdak ni untk lngkah yg terakhir bg makeup korng balance n less oil k, wanie penah try time pkai bb cream silkygirl dlu, mmg hasil akhir nye jd cntik n nmpk sekata je makeup* i heart it, tp sbb dh malas nk beratkn muka sume, wanie just pkai this loose powder je, cume bnde nip payah nk bawak travel sbb sometime mudah tumpah bedaknye, klu lh ad yg compact powder jenis yg cenggini kn snang, kt umah gne loose, bila kt luar nk touch up gne compact, hehe, mdah je idup nim, tp so far wanie gne x perlu nk tmbh dh bile dh berjam-jam sbb mmg bnde ni melekat kt muka dgn ckup lama



Jom lah pkat beli bedak nim, sama2 kurngkn minyak kt muka selain hrganye yg lbih murah drpd jenama lain, klu yg Maybelline tuh loose powder dia dlm hrga RM59.90 klu x silap time tgk aritu, gile kau! Tak rugi klu korng give a try untk this loose powder sbb xkn kecewa, muka wanie mmg oily nk mampos n my frens pon tahu tp bleh than x oily lgsung spnjang d sekolah, even my frens pon nk beli jgak tau, so stakat muka korng yg xdelh oily mana agaknye smpai esk pon x ilang bedak nim, hehehe





Thats it, bye2 n have a nice day J

No comments:

Post a Comment