Thursday, 5 June 2014

Pengalaman Bermain Air di Gambang Water Park *splash!!

Salam 1 malaysia my friends!!!! *wink wink



Pada cuti sekolah yg dh lepas lepas lepas *yg dh lepas tu lepaslh, hehe, wanie n family telh ke Gambang Water Park, yeay *bnde dh habes k, so acane? Best x? Rasa nk pegi lg x? *pertnyaan untk diri sndiri, bahaaa, sokaylah nk cite straight je, xnk dh bengkang bengkok, mehmehmeh

Yeay, dh smpai, alhamdulillah

Tulah tempatnye!!!!

Finally i'm here!

Ini entrance, tempat beli tiket kt sblah kiri


So cmne ngan harganye nim?? Ok, its free *hah FREE??, wait, free untk knak2 d bwah 90cm je, muehmuehmueh, my lil sis nmpknye mmg x lpas untk msuk free *dia dh mmbesar dgn cpat TT_TT, so untk knak2 harganye RM18.90 n untk org dewasa (12 thun k eats) RM24.90, ni hrga time wanie pegi ek, so x thulh klu skang harganye dh berubah sbb dlu wanie penah pegi time first2 tmpat ni dbuka n harganye murah skit brbnding second time wanie pegi, act third time wanie mnginjkkn kaki ke sni, hehehe – I love swimming babeyh!!!

Tempat untuk beli tiket *jgn lupa beratur ek, hehe

Peace yo!!


Drpd Kuantan nk kesini around 1 hour untk smpai, x lama mne pun, pstikn bwak bju korng siap2, mmg kt sni ad jgak jual bju renang but the price is very ............., huhuhu, x ke bankrap papaku klu nk beli baju kt situ untk kami adik beradik, huehuehue :3, time msuk tu korng akn mnuruni bukit, oops lupe nk ckp korng akn dpt satu gelang nim, siap bleh topup duit lg untk sewa cabana, beli mkanan or sewa pelampung  n so on

Dh ad gelang, ap tunggu lagi??!

Syifa yg overexcited nk mandi terus lari turun -_-


Bile dh turun bukit, bhg kanan korng ad tempat untk sewa pelampung dan seangktannye *x thu nama apa 
-_-, then korng sewalah bnyk2 ek, korng kne bg deposit then dia pulang blk duit tu if korng pulang blk pelampung tu ke tmpatnye, kne ingt nom yg tertulis kt pelampung tu ek, then korng bleh salin baju dkt toilet yg ad kt belah tempat beli mkann kt tempat tu, senang je klu nk cri sbb ad bnyk papan tanda kt situ or tnye je pekerja dia (sy dh siap2 ngan baju yg sepatutnye time nk g swimming tu sbb mals nk brsesak dlm toilet n bazir msa dlm tu).

Pegi alik kanan ek


Sewalah pelampuang anda d sini, klu x cukup duit, bleh topup kt sblah tempat nim

Yeay dh ad pelampung *syifa kne pimpin spnjng masa


Time korng mndi or jln2 kt sekitar kwasan tu, akn ad mamat bangla ikut korng *bkn pnyamun ek, x silap dia pkai baju kuning, tujuan dia ikut korng ialah sbb dorng nk ambik gmbar korng then edit n korng bleh beli klu nk kt bhg luar tmpat korng first2 masuk td, wanie x thu kne byar brape sbb wanie x smpat nk beli pon, sbb wanie abis mndi dlm kol 6, jd kne cecepat kuar sbb tempatnye dh ready untk dtutup plus my papa ad job nk kene settle n nk kne prepare nk g Melaka that night, hue3


-antara permandangan d sana-





Reminder: korng x bleh bwak masuk ap2 jenis mknan dlm tu so mkn kenyang2 klu xnk habis duit beli mkanan yg mahal2 dlm tu, my umi ckp mahal tp daku x thu brape sbb daku lebih rela mndi drpd usha harga mkanan d situ, n x bnyk gmbar yg bleh d kongsi sbb xde org nk tlg tgkp gmbar tite nim, hehe, nk bwak kamera kn kne air plop plus daku pun nk main air jgak, kuakuakua



Korng yg nk beli souvenirs pon bleh sbb ad kedai yg jual mnde2 nim tp harganya bgai darah yg dcekik cekik tau! Mmg ternganga daku yg melihat tau, seluar slack kt situ hrganye untk org dewasa pnye saiz ialah RM89.90 –huish, xdelah mahal mne just pengsan je nk mmbelinye, mehmehmeh, so bwak siap2 segala kperluan AND JGN LUPA PKAI SUNBLOCK pnas gile kot, wanie dh terbakar dh dkt area wrist wanie sbb x pkai sunblock, x smpat n mmg lupe pon nk beli time tu *haish

antara brangan yg djual d kdai nim





Thats all from me, have a nice day awesome readers!!!

No comments:

Post a Comment