Tuesday, 1 April 2014

Sorry TT_TT

Hye fwens, *tsk,tsk

Sorry lame x update blog ats bnyak sbb yg mmang sy xleh update first sbb demam melanda, second sbb internet slow, third sbb pergi melancong *key5, nmpknye daku xkn dimaafkn

So ap yg daku lancong kn sgt smpai x dpt update blog pdahal hotel ad wifi kot, keh4, daku telah ke Melaka 4 the sec time, n wanie rasa nk update psal tu n tntng keistimewaan Melaka yg mmbuatkn daku kagum dgn negeri ini

yeay!!!! dh smpai Melaka, smbil geliat sakit badan tido dlm kereta, keh5

First, of course kite akn check in hotel dlu kn? kn? Excited nk tgk katil, hehe, then tetibe tukar plan g Melaka mall singgah mkn mmndngkn siblings daku meroyan lapar, k fine, daku terima *smbil gosok perut yg berbunyi, hehe

Di Melaka mall kami sume terjah tmpat mkn n here we are
jom makan!!! *jgn lupe doa
So, lpastu bru g check in n kiteorg tlah pergi ke sebuah hotel lama tp d-upgrade untk keselesaan pengunjung, this is the place
this is it
Hotel ni berada d tgh2 jiran2 nye(hotel2 lain), so hotel ni tepi hotel bayview, sy suke duk sni sbb bilik besar n memuaskn, even toilet pun mmg clean n nmpk mewah, mmg rasa syok saat tiba waktu untk mndi, woooo, i cant remember bilik mne my papa amik, tp dlm bilik ni mmg untk family lh, ad bilik, satu untk parent n satu 4 the kiddo, sejuk gile tido *smbil ketap gigi, kueh7, n breakfast pun mmg thumbs up ler, mknan mmg ckup n sedap, pelbgai jenis ad, cereal, bubur, fried rice, bread n jam... 

Malam ni plan kami ialah naik Melaka River Cruise, wow, xde gmbar dsertakn sbb kamera xde bateri, hehe, tiket untk dewasa RM10 n 4 kanak2 riang ni RM5, mmg best , sy syorkn korng g malam sbb korng akn bleh tgk jujukn lampu d spnjng perjalann, time ni keindahan Melaka mmg trtonjol, dgn lukisan d dinding bngunan n pelbgai lg....................
-
-
-
-
-
-
-
-
Syifa nmpk something *my God, dia nmpk funfair, ad pari wheel, pirate ship n more, trus dia mraung nk turun pergi ke sana, so after abes kiteorng trpksa mnjejakkn kaki ke tempat trsebut sbb xnk dgr syifa trpekik memecahkn ksunyian melaka ini, hehe

So naiklh bdak ni ap yg dia nk naik dan kami yg lain sbg pak guard *x pegang senapang ek, everything goes smoothly till Syifa naik pirate ship, dia meraung sbb perut x selesa n dia blackmailed sy "klu kakak x suh dia berhenti, adik nk berak kt sni", sy pun "hah?!*permainan apkah ini??", dgn keadaan gelisah ak mnunggu mnde ni berhnti

After that, kteorng blk untk tido n bngun awl pg esknye untk continue jejalan seluruh Melaka, keh4, so the next day pnye cite akn sy update in the next entry ok!!


Happy reading n have a nice day :))

1 comment:

  1. Bestnye dia g Melaka, can't wait 4 the next story of Melaka

    ReplyDelete