Thursday, 3 April 2014

Oral oh Oral

Hye guys *smbil air mata titik2

This week, me, myself n I akn brdepan dgn oral BI n BM *khidupn form 4, mmg nervous first tu tp x dh skang ni wlaupun oral xlepas lg giliran daku, problemnye daku batuk n sakit tekak, x tahulah bleh x nk mnjerit d khalayak umum...

Dulu
Daku sngt pemalu klu kne duk depan n everything, sume xleh, rasa nk nangis guling2 klu cg suh duk depan present ap2 (lack of confidence)
Nk tnye soalan pun daku malu first sbb suara *daku rasa klakar klu org dgr suaraku ini, second sbb malu klu soalan yg diajukan tu trlalu bodoh bunyinya wlaupun sbnanye rmai lg yg x thu

Kini
Kite dh konfidem skit brbnding dlu, stakat present kt depan tu mnde biaselah, even my fren yg kt blakng bkn main lg support kite smpai rasa nk gelak guling2 ats lantai *dorng x mmbntu sbnanye -_-
Tanye soalan pun dh ok even shy tu keep on coming msih bleh d cover, so far mmg still dgn konfiden y sikit sbb rasa sume mende kite xleh buat n rasa rendah diri brbnding rakan2 d sekeliling yg jauh lbih pndai dri diri kite (this is the fact of me) BUT daku mule rasa persaingan tu n suke je tgk kwan lain markah rendah, bahhaaa *daku mmg jhat


So bile exam mmg dh start wat expectation=target, slalu fikir 'jgn frust wanie, awal2 kau target fail dah, apa lg yg nk drungsingkn' -ayat untuk mnyedapkn hati yg gusar sbb xleh jwab, tp tup2 markah kuar x fail, msti hepy sbb jauh dr target kite, baik target rendah tp dpt tinggi brbnding target dpt tinggi tgk2 lg rendah *yg ni mmg frust bile dh konfiden tinggi melayang


Hope sngt oral dpt tinggi, cukup2 mkn pun xpe asal x rendah sgt wlaupun dlm hati nk dpt tinggi *tp usaha tadaaa


Happy reading and have a nice day :))

No comments:

Post a Comment