Tuesday, 29 April 2014

gadis BIMBO *aummmm -__-

hyep my frens n readers,


apa itu bimbo??
----> bimbo ialah org yg cantik/hensem tp tidak pndai berfikir, faham kan??? *kira fham lh tu


so, ap ciri2 bimbo ni, yup, jom wanie share sbb ad satu org bdak ni wanie suspek dia bimbo, mehehehehehe

1. perempuan mcm ni ska gelak kuat2 dgn suara yg nyaring (dahagakn perhatian nmpknye), n dorng rasa comel bile buat cenggitu

2. mereka suke mnyanyi sbb rasa suara mreka sedap walhal lbih truk drpd katak yg mmnggil hujan

3. mreka seorg dramaqueen, mreka akn feeling lbih d ats bnde yg gile over remeh, keekeekee, contohnye, bila dorng blaja tiup chewing gum tp xleh dorng akn mnangis smbil mratap-ratap

4. mreka sula dgelar bimbo kerana berasa perkataan itu sgt comel dgn diri mereka


Inilah antra sifat dorng yg wanie dot list out-kn, bahaaa, klu bca cm xde org yg prangai cnggini, tp sbnanye ad cme ssah nk detect pd awalnya, lame2 perangai dorng kite dh bleh nmpk dh sbb dorng slalunye nk cari perhatian je, wanie lyan je org gni cme x ikutlh prngai dorng tu, kite kne pndai bile nk brkwan kn? kn?

Gadis spt ini slalunye x brape rmai kwan prempuan kerana lbih cnderung mmilih rkan lelaki sbg teman rpat, klu adaoun yg brkwan dgn dia slalunye mreka spesies, kuekuekue :P

Gadis bimbo jga slalunya mint mlakukn aktiviti yg dpt mnonjolkn dri mreka agr lbih dkenali rmai, mreka jga tdk kisah akn pndangan irg lain trhdap diri mreka, hah?! Rupanye bgini dhsyat sifat mreka, ni pon wanie dpt mlalui internet dan majalah, n bila wanie compare 'suspek' tu dgn ciri2 yg trtera, mmg tdk silap lg

Tdk slah klu nk dkenali rmai tp biarlh mlalui cara yg betul dan jgn smpai mnjatuhkn maruah sndiri pula, bnyk cara untk dptkn perhatian,

so girls, mind your manners ek, jgn smpai org mnympah ngan kita sbb bla org dh nyampah sukar untk kita ubah blk pndangan dorng trhdap kita tau!


so thats all 4 today, hope this short n3 dpt mnyedarkn sume bimbo d luar sana, bkn nk marah atau komen pape just nk org spt ini tdk mmbuat org

Thursday, 10 April 2014

Jom Beli Shawl *-* (mulah,mulah)

Hyep readers,

Sape suke pkai shawl??? Alah, yg lilit2 tulah, yg warna-warni, yg pnjng tu lh, yg agk popular skang tulah, bahaaaa, loyar buruk daku d sni!!!

Wanie suke pkai shawl *klu sempat, klu kne cpat mmg x smpat lh daku nk melilitnye ke sana ke mari kn? kn? Jom lh beli shawl klu cmtu, tmbah koleksi lh katekn, wanie nk promote satu olang ni yg jual shawl scara online d instagram, check it out ------>



Jomler usha instagramnye ini, keh6, plbgai design dia ad yg sntiasa d update, ranking harganye yg plg murah RM15 n yg plg mahal RM25, include postage k, pay a visit kt instagramnye --> nsa_closets *jgn slah eja plak, n korng bleh whatsapp dia kt ---> 0145408023, jgn risau, ownernye ckup baik n peramah k, so silalah, jemputlah masuk, jgn malu2, wat mcm rumah sndiri ek *skali lg daku meroyan x psal2, ekekekekeke....

Wanie sgt suke pkai shawl klu time raya, time nilah nk lawan ngan spupa *bahaa, and mak cik or jiran sblah kn? kn? Time cenggini lh wanie spend time duk depan lappy n bkak utube untk blaja cara lilit shawl yg trbaru *berfesyen lh katekn, dtg bapaku x psal2 kne kepuk ngan periuk, mehmehmeh, then mulelh posing maut n brselfie, sukenye, sukenye~

Ape lg yg nk dtunggu, jom rmai2 pkai shawl dan bergaya pd hari raya, keh5, wanie baru je blaja beli on9 sbnanye n blaja bank in duit dr teman rapatku *formal kn tu bunyinye :P, rupenye senng je tp klu dh time nk bank in n tetibe rmai org Q kt blakng kite, x ke gugup takut2 klu dorng ckp kite bank in duit lame cm hape!!!

Thats all, happy reading n have a nice day :))

Jgn lupe visit insta tuh!!!

Sunday, 6 April 2014

Mereka yang Menyakitkan Jiwa

Hyep, psstt, pssstt,

Haritu, wanie jln ngan kwan wanie n trserempak ngan sorng pompuan *pkai bju pengwas pusat sumber, dia pndng kitorng cm nk cari gaduh *kang aku gusti kang, so my frens yg jnis mmg xleh perngai org cmtu trus bisik kt wanie *ak pun tadah telinge, sbb wanie mmg kurng sensitif ngan keadaan skeliling pun, just piker nk
jalan n smpai d destinasinye, keyh6, so bile dgr cmtu wanie try tgk pompuan tu time blk ke klas



Eh yelah!!!! Dia mnjeling kami n bile tnye kwan seklas dorng kata mmg cenggitu prngainye n mmg rmai dh x suke, ok syg ku, let me tell you something, stop doing that to keep away enemies, wanie n frens mmg baik so x blashlh klu jupe org cenggini tp cube klu awk jupe org yg mmg dh backgroundnye suke tumbuk org, mmg cari nahaslah jwabnye -_-, apelah nk jadi ngan dikau nim, hurmmm


So, same2 lah kite mndoakan agr insan spt ini berubah dan mndapat petunjuk drpd Allah s.w.t


Happy reading and have a nice day :))

Arrrrrrrr, girls please be careful my dear '_'

Dear girls n seangkatannye,

Harini, after habes school, wanie trus meluru ke dlm bilik guru *arrhh, air-cond ~ selepas mndgar gosip drpd rakan2 wanie, then dlm bilik guru plak pnye cite, wanie trnmpk lip balm n tetibe umi wanie approach tnpa siren trlebih dahulu n ckp tu untk wanie, keyh6 *sukenye, sukenye ~~

Then, all the teachers brkumpul *nk ngumpat ler tu, kui6, n wanie trdgr *ayat covernye trdengar ek, so wanie pun psang telinge sbb topiknye cm bgus, time dgr tu mmg takut r bunyinye *smbil pkai lip balm baru, mehmehmeh, so nk thu ap yg wanie dgr??? 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mule lah cg tu brcerite, ceritenya begini ----->

Seorang guru ke masjid yg brdekatan untk mnunaikan solat Zuhur ketika mahu pulang kerumah, ketika selesai mnunaikan solat, guru ini trnmpak kereta jip yg brwarna putih yg masih brada di hdapan keretanye sjak td tp tuan punye kereta masih blum turun2 dan seperti mnunggu, akibat ketakutan, guru itu mngambil kputusan untk mnunggu d dlam masjid sehingga kereta itu pergi, setelah sekian lama, kereta itu pun berlalu.

Secepat mungkin gru itu masuk ke dlm kenderaan dan beredar. Di dalam perjalanan, dia trnmpak kereta yg sama mngikutinya dan mnghalang jalannye untk mminta tlong kononnya tayar kereta pancit. Akibat bimbang dan was2, guru itu mnelefon suaminye untk brtanye dan suaminye mnyuruh dia brlalu tnpa mmpedulikan kereta itu smbil suaminye mnelefon polis.

Beberapa minit kereta guru itu diikuti, akhirnye trdapat sebuah knderaan polis dri blkang. Apabila kereta polis dtg, kereta yg mngekorinya brlalu a.k.a lari. Dan guru itu mlaporkn ap yg trjadi...

Itu ringkasan cerita yg wanie buat sndiri tau!!! so sorry klu pening skit, hehehehe


So, please lh jaga diri, sbb dorng ni ad plbgai helah untk merompak, mncuri n sbgnye, kite kne pndai jaga diri sblum org jaga kite, ekekekeke, ingt pesanan ini ek, elakkan brsendirian d kwasan sunyi, dorng klu tgk perempuan brseorngan even berdua or bramai-rmai, dorng akn berani sbb perempuan mmg d sifatkn sbg insan yg lemah *bkn fizikal je malah mental -_-



Please be careful n have a nice day

Saturday, 5 April 2014

Kau Terpaksa Aku Tinggalkan TT_TT

Hye readers,

! sila baca sampai habis agar tidak menimbulkan sebarang salah faham

Kite bile buat blog kita xleh duk d bwah tempurung kn? *ececece bm ayat aku
Of course kita kne blajar mngenali org lain yg juga hidup sbg blogger, so msti kite akn buke bnyk blog untk brknalan dgn rmai blogger kt luar sana sama ad laki atau perempuan
Bile nk bukak blog tup2 TERSEKAT-SEKAT sbb ad rmai yg suke hias blog dia kn?? kn??

Wanie penah bukak byk blog dlm satu masa sbb bnyk gile yg tulis artikel yg mnarik tp ad sesetengah blog tu loading dia smpai 10 minit tp x kuar2, org lain dh 8 n3 dia aku baca kau sumbak kt situ *maaf kasar sikit, nk2 diri ini tdk dlahirkn sbg manusia yg pnyabar trus tutup, tu time internet laju, klu time internet slow, mahunye berjam ak tunggu loading x kuar2
Bnyk reason blog jd lembab contohnye spt hiasan blog yg trlalu sarat dgn widget, so trpaksa aku tutup untk tgk blog lain, sometime bile kite nk follow dia bile tekan butang follow kuar plak iklan widget *20 kali ak tekan butang follow, maybe sbb berat sgt smpai button follow n widget trtindih *konklusi sndiri ni sbb penah jd kt diri sendiri, so ------>
Wanie ckp ikhlas untk mnegur sbb rmai kwan wanie yg brpendapat serupa sbb tu skang blog wanie dh x secute dulu, keh5, sbb habis sume dibakulsampahkan, haritu kwan wanie komplen psal blog yg ad lagu, cube korang byngkn klu korng bkak bnyk blog on the same time msti bnyk lagu yg dimainkn n sume lagu lain2, ad yg remix, ad yg jiwang, habis sume brcmpur x ke sedap bnyinya?? *perli, buang masa jgak klu kite nk cari mp3 dia untk tutup satu2 lagu *sometime ad blog yg hide mp3 dia, saja nk main hide and seek ngan aku
Jadi, demi kebahagiaan brsama, mari kita minimal kn hiasan d blog kite yerp, sbb mkanan klu manis sngt pun x sedap k, hope x mrah sbb kite sndiri pun penah wat perangai cenggini, post x bnyk pun tp blog penuh ngan plbgai haiwan dpelihara, skang tgk cmna, xde ap dh, sume haiwan dh dijual kpd org lain, ekekekekeke


Happy reading n have a nice day

*kite suke baca blog yg cpt loading, bahaaa

Thursday, 3 April 2014

WeChat so WeKenal

Hye readers!!!!

Ok, skang zaman yg cukup canggih, plbgai medan sosial yg ad d atas skrin tepon skang, xde kire ktinggalan zaman *sdap je kn cop org tu sbg ketinggalan zaman, skang mmg sy aktif dgn WeChat sbb sy mlas nk tutup2 mcm fb, so sy gne wechat yg free n trnyate lbih mdah, rmai yg gne utk mnjlnkn bisnes dorng kn? kn? *kite pndai tgk org bisnes je, tp kite x pndai

Habis smpai situ, so lets WeChat ID - Wani_Nita98 (ad gmbar syifa)


So inilah mndenye, brwarna hijau+putih dan brmata hitam serta tiada mulut mahupun hidung *xde kne mngena

WC ni korng bleh wat group chat, send gmbar, rekod suara, hntar sticker n more, mnde ni pun ad moments(mcm kite update status kt fb) n skang dia dh wat stail wechat cm twitter so dpt rasa cm kite ad twitter ler, hehe *angan2 mninggi, mnde ni main function nye mcm line n whatsapp jgak, xde prbezaan, bnde yg sama cume yg lain xde moments n wechat ni x dsertakan no telefon


So apa lagi?? Jom meriahkn wechat n jgn lupe add kite yg kkurngan kwan atau lbih tepat kurng kasih sayang, bahaaa

Happy reading and have a nice day :))

Oral oh Oral

Hye guys *smbil air mata titik2

This week, me, myself n I akn brdepan dgn oral BI n BM *khidupn form 4, mmg nervous first tu tp x dh skang ni wlaupun oral xlepas lg giliran daku, problemnye daku batuk n sakit tekak, x tahulah bleh x nk mnjerit d khalayak umum...

Dulu
Daku sngt pemalu klu kne duk depan n everything, sume xleh, rasa nk nangis guling2 klu cg suh duk depan present ap2 (lack of confidence)
Nk tnye soalan pun daku malu first sbb suara *daku rasa klakar klu org dgr suaraku ini, second sbb malu klu soalan yg diajukan tu trlalu bodoh bunyinya wlaupun sbnanye rmai lg yg x thu

Kini
Kite dh konfidem skit brbnding dlu, stakat present kt depan tu mnde biaselah, even my fren yg kt blakng bkn main lg support kite smpai rasa nk gelak guling2 ats lantai *dorng x mmbntu sbnanye -_-
Tanye soalan pun dh ok even shy tu keep on coming msih bleh d cover, so far mmg still dgn konfiden y sikit sbb rasa sume mende kite xleh buat n rasa rendah diri brbnding rakan2 d sekeliling yg jauh lbih pndai dri diri kite (this is the fact of me) BUT daku mule rasa persaingan tu n suke je tgk kwan lain markah rendah, bahhaaa *daku mmg jhat


So bile exam mmg dh start wat expectation=target, slalu fikir 'jgn frust wanie, awal2 kau target fail dah, apa lg yg nk drungsingkn' -ayat untuk mnyedapkn hati yg gusar sbb xleh jwab, tp tup2 markah kuar x fail, msti hepy sbb jauh dr target kite, baik target rendah tp dpt tinggi brbnding target dpt tinggi tgk2 lg rendah *yg ni mmg frust bile dh konfiden tinggi melayang


Hope sngt oral dpt tinggi, cukup2 mkn pun xpe asal x rendah sgt wlaupun dlm hati nk dpt tinggi *tp usaha tadaaa


Happy reading and have a nice day :))

Tuesday, 1 April 2014

Sorry TT_TT

Hye fwens, *tsk,tsk

Sorry lame x update blog ats bnyak sbb yg mmang sy xleh update first sbb demam melanda, second sbb internet slow, third sbb pergi melancong *key5, nmpknye daku xkn dimaafkn

So ap yg daku lancong kn sgt smpai x dpt update blog pdahal hotel ad wifi kot, keh4, daku telah ke Melaka 4 the sec time, n wanie rasa nk update psal tu n tntng keistimewaan Melaka yg mmbuatkn daku kagum dgn negeri ini

yeay!!!! dh smpai Melaka, smbil geliat sakit badan tido dlm kereta, keh5

First, of course kite akn check in hotel dlu kn? kn? Excited nk tgk katil, hehe, then tetibe tukar plan g Melaka mall singgah mkn mmndngkn siblings daku meroyan lapar, k fine, daku terima *smbil gosok perut yg berbunyi, hehe

Di Melaka mall kami sume terjah tmpat mkn n here we are
jom makan!!! *jgn lupe doa
So, lpastu bru g check in n kiteorg tlah pergi ke sebuah hotel lama tp d-upgrade untk keselesaan pengunjung, this is the place
this is it
Hotel ni berada d tgh2 jiran2 nye(hotel2 lain), so hotel ni tepi hotel bayview, sy suke duk sni sbb bilik besar n memuaskn, even toilet pun mmg clean n nmpk mewah, mmg rasa syok saat tiba waktu untk mndi, woooo, i cant remember bilik mne my papa amik, tp dlm bilik ni mmg untk family lh, ad bilik, satu untk parent n satu 4 the kiddo, sejuk gile tido *smbil ketap gigi, kueh7, n breakfast pun mmg thumbs up ler, mknan mmg ckup n sedap, pelbgai jenis ad, cereal, bubur, fried rice, bread n jam... 

Malam ni plan kami ialah naik Melaka River Cruise, wow, xde gmbar dsertakn sbb kamera xde bateri, hehe, tiket untk dewasa RM10 n 4 kanak2 riang ni RM5, mmg best , sy syorkn korng g malam sbb korng akn bleh tgk jujukn lampu d spnjng perjalann, time ni keindahan Melaka mmg trtonjol, dgn lukisan d dinding bngunan n pelbgai lg....................
-
-
-
-
-
-
-
-
Syifa nmpk something *my God, dia nmpk funfair, ad pari wheel, pirate ship n more, trus dia mraung nk turun pergi ke sana, so after abes kiteorng trpksa mnjejakkn kaki ke tempat trsebut sbb xnk dgr syifa trpekik memecahkn ksunyian melaka ini, hehe

So naiklh bdak ni ap yg dia nk naik dan kami yg lain sbg pak guard *x pegang senapang ek, everything goes smoothly till Syifa naik pirate ship, dia meraung sbb perut x selesa n dia blackmailed sy "klu kakak x suh dia berhenti, adik nk berak kt sni", sy pun "hah?!*permainan apkah ini??", dgn keadaan gelisah ak mnunggu mnde ni berhnti

After that, kteorng blk untk tido n bngun awl pg esknye untk continue jejalan seluruh Melaka, keh4, so the next day pnye cite akn sy update in the next entry ok!!


Happy reading n have a nice day :))