Thursday, 6 March 2014

My Big Baby

Hey superb readers,

how is ur day today???? harini wanie nk cite psal adik wanie yg bongsu, umur kiteorng beza 12 tahun tau o_0, ingtkn umi dh xnk ad ank kcik, tetibe bdak ngade ni kuar, hehe, pnyelah buas kau *x larat bapakku nk jaga kau bdak

klu tgk zamn skang, rmai bdak seusia my sis ni yg talkative n mmg hbat aytnye smpai kite yg besar ternganga *mna kau blaja perkataan ni dik oi

act, wanie trlupa nk ckp yg adik wanie ni namanye Nur Asyifa Insyirah, dia nakal n pndai bodek org, mmg penat jaga die ni
hai, tite ni x dgr ckp n suke cari gaduh :P !!
so, dia funny, klu papa nk marah, msti je ad cara dia nk redakan kemarahn papaku atau wat papaku gelak, like:

papa: adik, duk dlam kereta, bahaya duk kt luar ni

syifa: alah papa, adik nak duk sni

papaku pergi mematahkn ranting pokok sbb nk acah2 pukul adik wanie yg mmg xkn dgr lah ckp papa dia yg mmg x reti nk pkul bdak ni

papa: mari papa pukul, x dgr ckp sgt

syifa: alah, kecik sgt tu papa, ambiklah yg besar sikit

papa aku pun tergelak n dh x jd nk marah, ak yg tgk pon trgelak guling2 atas pasir, apatahlagi papaku yg dpngkah dgn adikku tu... bdak berumur 3 tahun ni mmg cpat betul klu bab2 nk buat muka n ckp mcm2, tp sometime mnyakitkn ati jgak adik aku ni klu dia nk wat perangai contoh

1. susu, hnye papa dia boleh buat, org lain buat bg dia x sedap
2. sume kne ckp dia mcm barbie klau xnk dia jerit *perasannye ank mat hussin ni
3. klu dia nk, mksudnye harus dtunaikn
4. habis sume dia conquer spt tv, tab, henfon, remote *senng cite sume dia pnye
5. klu dia nk mkn, mmg kne suap dia mkn tnpa hnti
6. klu dia nngis dia nk tgk cermin
7. atuk dia xleh seru nama dia *dia anti ngan atuk daku sbb atukku tu mmg suke kcau cucu2 dia, mehmehmeh

tu lah antara keserabutannye bile dia nk wat perngai dia bknnye ad sign yg dia nk mule wat perngai, dhlh klu masuk bilik kakak dia wat muke seposen then 1 min kmudian jahanm abes bilik ak, dia sepahkn brg2, surh kemas dia lari, smpai bile kau nk seksa daku dik oi

kite bngga dpt kacau kakak kite dgn jayanye !!


tu je yg dpt ku ceritakan tntg adikku yg pesat mmbngun ni, heheehee, tp dia ttap ksayangan sume -__- *untunglah kau ank bongsu dik, ekekekekeke

(next week kite ad exam awal tahun, doakan kite lulus *dpt lulus pon jdlah, mehmehmeh)

Byeeee, happy reading n have a nice day

No comments:

Post a Comment