Monday, 17 March 2014

Bukan Nak Cakap Banyak tapi bnyaklah jugak

Hywep, hywep, hehehehehe,

Tgk tajuk pun tahu nk ckp bnyak ni, hehe, now mmg hngat gile psal MH370, n kite yg dgr bkn nk bg moral support atau komen positif, tp kite pegi pulak tmbah komen2 negatif, hah nape? nape? *maybe org kite asal dr negara luar sume, n yg paling daku rase pelik jenis yg komen tp lgsung xde kaitan ngan benda yg sepatutnye*hesh, perlu ke?!

hah! cenggini, ap kes dia nk malukn negara sndiri??? motif??? gua pun x faham tau, org lain sume doakn keselamatan penumpang MH370, tp dia?? sudah2 lah, jgn dkeruhkn keadaan lg, n satu lg jenis yg suka fitnah ni pun ngek ngok jugak ek, ni contohnye (gmbar yg d ambil dr blogger lain, hehe):
x baik tu, maybe ad ats urusan keje, cari rezeki untk keluarga, boleh x klu kite jgn brprasangka buruk trhadap org lain, cuba sntiasa brfikiran positif, klu cmni cmne nk maju syg oi, dh itu semua takdir Allah, msti ad hikmahnye, kite xleh nk persoalkn dh, biar mereka yg bertanggungjwab uruskn mnde ni, then kite tunggu ap kata dorng, x perlu nk wat spekulasi sndiri cm kite dh g cari plak MH370 tu, n yg plg daku xleh time n nk gelak is :
boleh plak dia main teropong2 cnggitu, hah acane pakcik?? ad jumpa?? kua3, mehmehmeh, hehehe, cm x logik sngt kn, pastu bile dia ckp salah kn dh malu diri sndiri, syirik kot.....

Thats all 4 today, sory if terkasar bahasa yerp

Bye, happy reading n have a nice day

No comments:

Post a Comment