Monday, 17 March 2014

EXTERNAL Oh external

Hweyup, hehehehe*main2 plak bdak ni

Ok, wanie nk ckp psal external hard disk*baru je wanie beli after rasa dperlukan, sbnanye bnde kecik tp hebat ni bnyk kegunaannye sama ad untk pelajar atau org dewasa sbb ap??? yerh, sbbnye :


  1. bg pelajar yg gile running man atau drama korea, bnde ni merupakan kewajipan untk mereka simpan sgala adik-beradik, cucu cicit cite korea tu, hehe *contohnye daku inilah, tp xdelah minat mna
  2. untk pekerja yg mcm my daddy yg gile melambak bnyknye keje dia nk kene simpan dlm mnde tu
  3. untuk mereka yg dh bosan gune usb pastu bile penuh kne delete lh or beli yg bru
  4. untk my family yg suke tgk movie tp xleh bli cd*klu x jhanam cd tu dcakar adik daku yg lebih ganas dr sgala harimau, ekekekekeke
  5. lebih senng nk bwak ke mana2 untk ditonton(klu tv korng bleh ltak usb, korng boleh terus psang then tonton rmai2)
best kn?? korng pun patut dptkn satu sbb skng ni sume mnde on9, x perlu astro first ler, download dr internet je skang ni pstu simpan dlm external then cocok kt tv untk tonton ngan family *akhirnye sume trlelap depan tv, mehmehmeh
hi, kite sngt bergune ek, :P
bnyk jenis external yg ad d psaran, pilihlh ikut citarasa n sedap rasa anda ye, pastikn ad waranti ek, wanie pnye mcm yg kt atas je, x comey kn, nk wat cmne sbb kongsi ngan siblings kn, klu x dh ambik yg colourful n bercorak-corak tu tau, baru cheer, kne lah skit ngan daku yg joyful ni, ekekekekekeke, noti wanie

tq 4 reading my superb readers

bye, happy reading n have a nice day

Bukan Nak Cakap Banyak tapi bnyaklah jugak

Hywep, hywep, hehehehehe,

Tgk tajuk pun tahu nk ckp bnyak ni, hehe, now mmg hngat gile psal MH370, n kite yg dgr bkn nk bg moral support atau komen positif, tp kite pegi pulak tmbah komen2 negatif, hah nape? nape? *maybe org kite asal dr negara luar sume, n yg paling daku rase pelik jenis yg komen tp lgsung xde kaitan ngan benda yg sepatutnye*hesh, perlu ke?!

hah! cenggini, ap kes dia nk malukn negara sndiri??? motif??? gua pun x faham tau, org lain sume doakn keselamatan penumpang MH370, tp dia?? sudah2 lah, jgn dkeruhkn keadaan lg, n satu lg jenis yg suka fitnah ni pun ngek ngok jugak ek, ni contohnye (gmbar yg d ambil dr blogger lain, hehe):
x baik tu, maybe ad ats urusan keje, cari rezeki untk keluarga, boleh x klu kite jgn brprasangka buruk trhadap org lain, cuba sntiasa brfikiran positif, klu cmni cmne nk maju syg oi, dh itu semua takdir Allah, msti ad hikmahnye, kite xleh nk persoalkn dh, biar mereka yg bertanggungjwab uruskn mnde ni, then kite tunggu ap kata dorng, x perlu nk wat spekulasi sndiri cm kite dh g cari plak MH370 tu, n yg plg daku xleh time n nk gelak is :
boleh plak dia main teropong2 cnggitu, hah acane pakcik?? ad jumpa?? kua3, mehmehmeh, hehehe, cm x logik sngt kn, pastu bile dia ckp salah kn dh malu diri sndiri, syirik kot.....

Thats all 4 today, sory if terkasar bahasa yerp

Bye, happy reading n have a nice day

Thursday, 6 March 2014

Feel Free To Add Me *thumbs up

Hye peeps,

Today wanie nk share acc fb wanie ngn korng sbb wanie nk rmai gile gile gile kwan, x kisahlah laki atau pun perempuan, wanie kwan ngan sume ok, so inilah dia acc fb wanie, jgn add wanie lain plop :P



do add me
nk add wanie?? senng je, dgn kmudahan blog ini, korng dh bleh dpt acc fb wanie dgn satu klik je, korng bleh bkak blog wanie then scroll down smpai nmpk fb badge wanie k, then korng klik untk add ek, ekekekekeke, promoting myself

hnya satu klik
 mudah kn untuk kite berhubung, wanie nk ucapkan ribuan terima kasih kpd mereka yg sudi add fb n follow blog wanie, thanks, u r superb *double big thumbs up

wanie hnye ad acc fb je so far, maybe nnti wanie try untk adakn acc twitter or instagram plop yerp, jgn lupe add n follow yerp awesome readers!!! mehmehmehmeh, sbnanye daku sdah khabisan idea untk dkatakan, so jupe lg di entri selnjutnye ye guys

Happy Reading n Have A Nice Day !!


Review Vaseline Healthy White - Instant Fair

Hye my double triple superb readers, mehmehmeh *bngga x korng??

lets start, haritu *bkn haritu, tp dh lama zaman dh pun, wanie nmpk iklan vaseline ni yg lotion dia boleh putihkn kulit serta-merta shingga bergnda-gnda kecerahnnye, so wanie excitedd jap lalu terkedu n nyamuk gigit terus mnngis *skali lg berperngai meroyan di sini

so, wanie g watsons untk cari mnde ni, dlm 5 minit terus jupe sbb ad bnde yg mnarik perhatian sblum daku jupe botol lotion ni yg agk trsorok *pdahal terng2 ad banner tgh promosi mnde ni, ekekekekeke, so wanie grab n pay time byar tu

cashier: ni msti dh trpengaruh dgn iklan ni

wanie: eh xlah, aunty kite suh tlg beli, aunty kite mmg minat bnde2 cenggini *hehe, nmpk x permainan daku

blk umah excited nk pkai mnde ni



nilah mndenye ni, time malam mmg excited abes nk try pakai, patutlah bile pkai terus putih, mnde ni cm tinted lotion, bpak pekat, dh mcm foundation ak tgk, bile pkai cm putih mayat dh jd, tp lotion ni warne pink ok, hehe *girly- dari luar botol smpai dlm pun pink, wanie x ingt brape ringgit tp dlm lingkung RM13-15 je yg botol besar ni, hehe, so sape nk try tgk berkesan ke x boleh pegi beli, skng ni dh murah dh, aptahlagi klu bli yg btol besar tu

my rate:3.5/5

bubye, happy reading n have a nice day my dear!!! ;))

My Big Baby

Hey superb readers,

how is ur day today???? harini wanie nk cite psal adik wanie yg bongsu, umur kiteorng beza 12 tahun tau o_0, ingtkn umi dh xnk ad ank kcik, tetibe bdak ngade ni kuar, hehe, pnyelah buas kau *x larat bapakku nk jaga kau bdak

klu tgk zamn skang, rmai bdak seusia my sis ni yg talkative n mmg hbat aytnye smpai kite yg besar ternganga *mna kau blaja perkataan ni dik oi

act, wanie trlupa nk ckp yg adik wanie ni namanye Nur Asyifa Insyirah, dia nakal n pndai bodek org, mmg penat jaga die ni
hai, tite ni x dgr ckp n suke cari gaduh :P !!
so, dia funny, klu papa nk marah, msti je ad cara dia nk redakan kemarahn papaku atau wat papaku gelak, like:

papa: adik, duk dlam kereta, bahaya duk kt luar ni

syifa: alah papa, adik nak duk sni

papaku pergi mematahkn ranting pokok sbb nk acah2 pukul adik wanie yg mmg xkn dgr lah ckp papa dia yg mmg x reti nk pkul bdak ni

papa: mari papa pukul, x dgr ckp sgt

syifa: alah, kecik sgt tu papa, ambiklah yg besar sikit

papa aku pun tergelak n dh x jd nk marah, ak yg tgk pon trgelak guling2 atas pasir, apatahlagi papaku yg dpngkah dgn adikku tu... bdak berumur 3 tahun ni mmg cpat betul klu bab2 nk buat muka n ckp mcm2, tp sometime mnyakitkn ati jgak adik aku ni klu dia nk wat perangai contoh

1. susu, hnye papa dia boleh buat, org lain buat bg dia x sedap
2. sume kne ckp dia mcm barbie klau xnk dia jerit *perasannye ank mat hussin ni
3. klu dia nk, mksudnye harus dtunaikn
4. habis sume dia conquer spt tv, tab, henfon, remote *senng cite sume dia pnye
5. klu dia nk mkn, mmg kne suap dia mkn tnpa hnti
6. klu dia nngis dia nk tgk cermin
7. atuk dia xleh seru nama dia *dia anti ngan atuk daku sbb atukku tu mmg suke kcau cucu2 dia, mehmehmeh

tu lah antara keserabutannye bile dia nk wat perngai dia bknnye ad sign yg dia nk mule wat perngai, dhlh klu masuk bilik kakak dia wat muke seposen then 1 min kmudian jahanm abes bilik ak, dia sepahkn brg2, surh kemas dia lari, smpai bile kau nk seksa daku dik oi

kite bngga dpt kacau kakak kite dgn jayanye !!


tu je yg dpt ku ceritakan tntg adikku yg pesat mmbngun ni, heheehee, tp dia ttap ksayangan sume -__- *untunglah kau ank bongsu dik, ekekekekeke

(next week kite ad exam awal tahun, doakan kite lulus *dpt lulus pon jdlah, mehmehmeh)

Byeeee, happy reading n have a nice day

Wednesday, 5 March 2014

Rasa Diriku Rajin Gilosss

Hye superb readers,

Haritu wanie pegi jejalan ke blog org lain, n dorng cite psal contest yg dorng sertai mlalui blog n wanie pon rasa : haish, ak nk kene join jgak tp acane n kat ne daku ingin berbuat demikian??

So, gi lah daku mn cari2, tetapi sume contest telah tamat tempohnye, nmpknye daku lambat, ekekekekeke, tulah dlu kawan pesan suh rajin2 cari, tp kite mals time tu sbb pike nk exam n internet connection yg lg lmbat dr siput vavi, so acane?? kite postpone lh dlu hajat tu, n now brulah daku rasa nk cari plbgai contest untk daku sertai smbil mncari teman2 d alam maya

*daku mmg tamak haloba, x cukup ngan kwan kt sekolah, nk jgak cari kwan kt fb, twitter (eh, bile plak ak ad twitter, hehe), n plbagai lg lah tu pun klu sudi kwan nan tite, hehe

kite nk ad kwan ramai

Hope gile klu korng ad contest kt memane blog, jmputlah kite yg bru nk blaja join contest ek, hehe, sambil mnyelam minum air, sambil2 main2, kite cari kwan2 kn? kn?

Bye, happy reading n have a nice day


Katy Perry Hina Islam

Hye readers,

Haritu g sekolah, ad yg cite kt wanie yg music video Katy Perry- Dark Horse itu mnghina Islam, wanie x brape sure klu mnde tu betul atau palsu, maybe wanie dh trlmbat dlm mnde ni, ekekekeke, sume org dh tahu kebenaran tp ak bru terhegeh-hegeh nk cari *inilah diriku, x uptodate lgsung, kuikuikuikuikui

ap yg telah wanie baca yg dsertakn ngan bukti skali ialah dlm video tu trdapat seorng lelaki yg mmakai kalung yg ad nama ALLAH telah hncur spt ini



wanie tgk kt twitter n blog untk kumpul bhn bukti *bnyi cm detektif x??, hehe, then wanie pon tgklah vid tu sbb nk kn kpastian, wanie bru tgk smalam n nama Allah tu xde pon, wanie pun pening jap lalu rebah dan terhantuk kmudian hilang ingatan, kehekekekehehekleleekkekekee, ak merepek lg,, so keesokannye wanie ke sekolah n tnye kwan wanie pasal vid tu sbb wanie dh tgk dgn teliti mmg xde, so inilah jawapannye

cek kak wanie, dia dh blur-kn nama Allah tu apbila kite dpt tahu pasal mnde ni, memule dlu mmg ad

so, wanie berehat brsama kitkat untk pike2 jap, kekekekeke, so wanie rasa maybe betul ianye dh d blur-kn sbb klu tgk vid tu blk, rantai tu cm putus, maybe simbol Allah tu dh dsorok, sbb xknlah nk pkai rantai yg putus cmtu kn?? mybe lah mnde ni btul sbb wanie pun x dpt nk ckp jgak, takut fitnah, sbb zman skang rmai yg pndai photoshop ni *ak je yg x pndai sbnanye, 

korng caya atau tidak is up to u, wallahualam sbb wanie x smpat tgk vid tu sblum ia d-edit, tp dr suumber yg bleh dpercayai, dia tu ckp, dialah yg ckp bkn wanie, yg vid ni dia tgk sndiri n gmbar tu dia amek sndiri untk dtatap oleh kami sume ni, so mkin percayalah daku yg mmg mdah dklentong ni, hehe, ce korng cite skit psal mnde ni btul ke x

Happy reading n have a nice day, :)



Followers please come more :((

Hello peeps, :)

This is the 3rd day wanie mule serius dlm blog, sblum ni ad blog tp wat2 xde, dgn x layan blog skit pon, just sesuke ati intai gtu je, then tutup, buat blog since 2011 lg sbb kekawan sume ad blog, so kite gatal tgn nk wat juge dgn niat 'ap yg korng ad, ak nk ad gak' ekekekeeke, mnggeletas lh ak nim, then wat ler blog untk share memcam mnde yg ngarut, ntah sape baca, ak pon x thu, hish, hrrmmmm, sedih, dop meroyan sensorng

 :((

Then, suatu ketika, after 2 years, trnmpk ad org blog mmcam n jd feymes, n skali lg kite gatal nk tiru, hehe, tp kali ni, kite fike nk tulis just for fun tp xnk merapu n meroyan nnti merepek, wakakakakaka, lantaklah, tp alhamdulillah, after 3 days, adlah jgak peningkatan spt followers, kite dh ad followers baru, weeeeeeeee, excited den, kuakuakuakua, dh brape jenis nada ak gelak, x ke pelik ni......

Hye, follow ler kite klu sudi sbb kite suke follow blk org peramah ni, lgpun kite masih baru, so x thu nk cari blogger lain yg tulis best2 ni, jomler jd kwan kite, kite ktandusan teman ni, wkakakakaaka, *ayat simpati

followers kite sumenye kwan sekolah lama yg dh lama maju dlm dunia blog, kite je yg tr sekat2 lg, wanie just tahu nk hias blog tp x thu nk tarik perhatian readers sbb kite mmg x mnarik pun, hehehehe, plus dgn pemalu lg, so mmg x arh kn, wanie dh tekad, kali ni dh xnk malu2 dh, wanie nk g cari kwan dr sluruh malaysia, fb dh boring sbb bnyk kwan x on9, so blogger msti on9, buleh tkar2 pndapat kn? kn?

tu je rintihan dr wanie arini, just xnk blog terbiar jd wanie wat n3 merapu cmni, sory ek, hehe

Bye, happy reading n have a nice day dear
 :)

Tuesday, 4 March 2014

Review Nuteen Blackheads Away Gel

Hello peeps,


today, sy nk review tntng produk untk mnghilangkn bintik hitam di muka iaitu Nuteen Blackheads Away Gel yg Juliana Evans jd dutanya tu lah, xkn x tahu, ish korng ni, alaaaa, wat2 tahu jelah, hehe, sbnanye ak yg lambat kn untk smpaikn tntg mnde ni, k let start, gel ni sy beli di watson/guardian(tgk mne lg murah- sy pengguna bijak, hehe)



okay, this cute baby harganye RM11.90, sometimes ad promotion, so rajinkanlah dirimu sblum kamu drajinkan, ekekekekekeke , gel ni boleh kupas kulit mati cm kite kupas kulit epal, tp x sume bh hilang k, just a few whiteheads yg kuar but masih ok untk diriku yg mmg dpenuhi sel kulit mati ni, mmg bnyk daki yg dtarik kluar skali, 1st trial mmg best sbb kulit jd lembut n pore d reduce kn saiznye, so thumbs up

the smell is ok, x de bau yg kurng dsnangi, n bile apply, kite rs berangin je muke ni cm sejuk2 skit, jgn panik atau mnangis, itu adlah normal, hehehehe, then bile dh apply ( pkai dlm keadaan tgn n muke kering ek), basuh bersih2 dgn pncuci muke korng, ingt!!! lepas cuci muka haruslah diikuti ngan toner n pelembap ek untk dpat kulit sihat lh dkatekn, huhu


my rate : 3/5

Daaaa, happy reading & have a nice day

Sharing Is KOROK KERING :P

korang msti ad kwan kn? kn? n bile ad kwan of course 'kwan kne TOLONG kwan' kn?? ap maksud tolong d sini?? yerp, tolong teman g toilet, tolong ubatkn, tolong balas dendam n bnyk lg contoh tp satu jenis 'tolong' sy x suke ialah tolong bagi pinjam..

ap yg sy cuba ckp ialah, klu kwan minx pinjam pemadam or anything that yours berulang kali like

kwan: wanie, pinjam pembaris

5 minit kemudian,

kwan: wanie, nk pinjam pemadam

10 minit kemudian,

kwan: wanie, nk pinjam pensil 

wanie: oh, ok *kau dtg sekolah, bwak ap je hah??

15 minit kemudian,

kwan: wanie, nk pinjam pembaris skali lg

wanie: ni dh naik lemak + kalori ni *agk2 r, mmg mak ak beli nk suh korng pinjam kn??


x salah korng nk mminjam tp biarlah brpada- pada n pndai mnjaga harta org lain

mende lg yg kau nk share hah?

sbb dorng kwan xkn kite nk tolak kn? nnti mula berlaku peperngan dlm kelas sbb x bg pinjam pemadam, habis saling mmbunuh, then msuk suratkhabar then masuk berita akhirnye ke penjara *ap yg ak merepek ni?

tp itu bru sedikit, sharing yg lebih parah apbila dorng nk suh kau share jwapan, setiap kali sblum exam, mula dh desas-desus :

kwan A: eh, nnti share jwapan ek

kwan B: ok, beres (nnti kau pnggil ak, ak wat2 x dgr)

kwan C: ak pun nk tiru kau, kau pandai, ak kureng

kwan B: kite kne saling mmbntu (kau ingt ak blaja untk bg kau tiru??)

then, dpt berkat ke ap yg korang blaja?? but, tccher ku kata, meniru salah satu cara untk blaja, meniru ad dua kategori, mniru bodoh- mniru bulat2 & mniru cerdik- mniru smbil berfikir mngape jwapannye bgini

titew nk tiwu skit jew lagi ek


so, korng mne satu??

Daaa, happy reading n have a nice day! :))


Monday, 3 March 2014

Manusia Sumenye Sama -__-

hey readers, penah dgr soal kwan pilih kwan???
mcm mne tu??
dorng mcm pilih kwan yg dorng nk n build group, then no one kacau this group klu xnk kene mkn *berehat brsama kitkat, eh, nape kau nk main group ni hah??

remember, we are same!!! xyah nk milih sgt lh
klu korang just nk build grup untk rasa korng hebat sgt, rsanye x perlu kot, then bile ad kwan wat salah korng booo ramai2 *korang perfect sgt?? 
Fahamlah perasaan org lain, maybe depan korng nmpk dia sengih cm bleh accept, tp mulut n hati kata lain bro n sis, so respect others klu nk dorng respect kau, klu nk tunjuk hot *ni yg ak plg nyampah, cm kau hot sgt, kau burger bakar ek?? so slalunye dlm satu klas msti ad geng yg hot n geng yg kool, pastu ap jd, yg xde geng tu suam2 kukulah yerp??? mnde ni x patut, kite bkn cm zman prasejarah dlu yg main puak2, kite dh maju, apa slahnye kite kwn ngan sume *dorng sume kn manusia?? -_-

Lagi annoying klu dorng cm wat muke time korng lalu, of course kite akn pike mcm2 then bile tnye:

Miss A: nape pndang2 ni??

Miss B n the GENG: bile plop kitorng pandng kau?? perasan r kau ni, kitorng pndng dinding r

(perlu ke korng pndang dinding hah, sumbak!!)

Then bile dorng sume ngumpat psal kesombongan korng, mulelah korng naik angin, abes geng kau, kau pnggil cm perarakn, saja nk wat kontroversi dhlh korng tu kaki gosip, abes korng nk tahu, sape yg berak dlm tandas tu, sape yg mkn kt tepi longkang tu, sape yg kata aku x hot tu?? what???!

ini sgt memalukn, korng ingt kaum adam xde mulut untk ngumpat korang, a big applause sbb korng dh bg dorng modal untk borak2 ngan kwan2 dia, then klu dh tersebar korng mule lah main tuding jari n tunjuk muka bengis kn
ap korng ngumpat psal aku hah??




So daaaaaaaaaaaaa! Happy Reading :)

Boys, Please Wake Up!!! *grrrr

Penah jupe laki yg narsistik??? N what is narsistik???
Narsistik --> org yg suke memuji diri sndiri

yup, diriku tlah mnjumpainye, n dia very very very very very annoying, dari muke daku lihat cm suci n bgus dgn hw n tulisan yg mmg top *double thumbs up!!!

This is an example of my experience with that guy

Him: awk penah naik flight

Me: penah *tp asal kau tnye hah??! (dalam hati, sigh)

Him: oh, awk suke g dubai??????

Me: x, sbb tu bkn tempat fav sy 

Him: oh, tq untk pndapat awk sbb sy perlu wat kputusan yg tepat sblum pergi

Me: oh, ikut kata hati awklah *perlu ke tnye sy yg bru nk kenal awk

Disitu permainannye blum bermula lg but dh ad tnda, then the next day

Him: salam, awk tunggu sy mesej ke????? sory mesej lambat.....

Me: wassalam, mna ad sy tunggu awk mesej ler *what?! bile plak sy tunggu hah??!

Him: oh, duk wat ape?

Me: Shopping

Him: oh, sy tengah gelecek bola ni smbil rep mesej sbb sy mmg dh biasa n lgpon sy pemain terhebat n termahal dlm kelab ni

Me: oh, wow, hebatnye -_- *ad sy tnye ke??? feeling- annoyed

Annoying kn people yg mcm ni, kite bru nk kenal tp kau dh belagak mcm2, kau pehal hah?! *meroyan , mmg bleh klu nk blagak tp xyahlah nk berlebihan kn? kn? thu x aku yg kt sni dh mcm nk celup phone dlm lubang jamban kes mnyampah tahu x?? but mamat yg ni bru blaja nk bercinta sbnanye so ak x slahkn dia, maybe dia nk ckp dia hbat agr minah cm diriku ini terpikat *ntah pape kau kn??, mehmehmeh, ak mmg jhat tp this just nk bg kaum adam ni bngun dr tmpat tidur mereka dan gosok gigi, eh, x psal2, ekekekekeke.

after sy thu, mmg terus x lyan r sbb takut dia nmpk sy nyampah ngan dia, huhuhu, xnk lh gaduh2 kn, so sy sntiasa avoid dr jupe dia mngecualikn darurat -__-*why god??

Daaaaaa!!! Happy reading