Sunday, 10 August 2014

Acuvue I Love You *review

Assalamualaikum w.b.t.

Maybe u olls suma dh tahu yg daku ini rabun makhluknye, yelah, dh nama pun pkai spek ok, but one day, my skin got iritated bcause of the spectacles that i used this whole time sooo i felt like ..... *can i cry??? Ekekeke

So I had a several conversations with my handsome papa for his view n opinion, of course i shared my problem about my skin to my papa n umi... They gave me their bless to wear that 'thing' *touching cungguh

So *asyik so jeee, the next day, we went to KBM to get the informarions about the things that i want, after a few minutes.......








Yihaaaaaaaaaaaa, I just bought my contact lenses n it is Acuvue Clear...  My father bought me 3 pairs of Acuvue lenses that i can use for 3 month n here they are......
------->
Oh my lovely

Sorry untk kotak yg dh agk uzur tu, huhi, dlm kotak ni ad 3 pairs of CL... Disbbkn wanie pkai untk kgunaan d sekolah maka wanie amik yg clear ataupun transparent *no colour2, bila search internet *first time user, bahaaa..., mak aih, ngeri kau, mcm2 bleh jd if u olls x jg bnde tu dgn bersih tau like x bsuh tgn b4 pgang CL tu or x jga kbersihan lense tu if pndai jga, no need to be worry... Wanie beli dgn hrga rm50 untk 3 pairs k

After ilmu dh pnuh psal CL nim, ngan konfidennye wanie start pkai, if korang ad CL ni korang wajib ad multipurpose solution untk basuh dan cuci CL korang, x kesahlah jenama ape pon asal ad, klu wanie, wanie gne Complete pnye sbb time beli mmg dia kasi skali ngan bnde ni


Korang mmg wajib ad tau, bkn sunat k, jgn basuh CL korang gne air paip, air telaga, air hujan mahupun air ice lemon tea k, pH nye x sma sbb tu x bleh dan dharamkn trus!!! Yang ni wanie beli around rm12 and below untk 300 ml n free lens case yg simple cmni 


Lense case dh ad mcm2 jnis skang, ad plbgai bntuk, warna dan rupa k tp wanie prefer travel set snang klu nk bwak pegi mne2, travel set ad lense case, botol kecik untk ltak pencuci lense tu n pngapit kcih ubtk pgang or buang lense but wanie x jupe lg nk beli kt mna


Wanie pegi skolah around jam 7 pg and blk dlm jam 3 ptg so wanie pkai lense ni 8 jam sehari x brhenti so mmg sometime kering n bla nk blink mata cm uncomfortable jee then wanie pon beli lh rewetting drops jenama Complete jgak untk titis kt mata klu lense cm kering2 gtu, during recess je wanie pgi titis nk bg rasa fresh n mata lbih terang n elak rasa penat mahupun pedih dan gtal



Nilah yg wanies titis tiap2 kali mata kering, wanie ad baca yg bnde ni dlm rm30 *gigit kuku dgr, sbb bnde ni kcik je so mati daku nk bli tiap2 bulan but rupanya dlm rm14.90 je *sparuh drpd harga yg dnyatakn d certain blog..., korng jgak wajib ad bnde ni if korang nk pkai CL korang agk lama dr waktu yg dsarankn, wanie pkai dr hari ahad smpai khamis dan pd pukul 7 pg smpai 3 ptg, mata wanie jd cpat kering sjak pkai CL jd kne sgt2 caring loving lh time pkai bnde cnggini d tmpat yg sensitif spt mata


My experience time pkai bnde ni ialah rasa cm dpt mata baru but kurang selesa sbb ad rs cm tahi mata mlekat d biji mataku *ekekekee tp ok lh untk beginner sbb sometime x rasa ap pon klu buat x thu jee, tp wanie mmg teringin nk pkai satu set yg jenama bausch n lomb if i not mistaken, bausch n lomb pon ad jual softlens n brg2 untk jg lense trsebut so cm best klu sume berderet jenama yg sma but yg ni pon ok ...

My wish for the next 3 month is nk gne yg jnama bausch n lomb yg softlens sbb ad yg kata pkai tu x rasa ap2 kt mata but wanie ok je yg mana2 aslkn my mata bleh melihat dan blaja tnpa halangan n cabaran yg harus dtempuh dgn penat dan bersungguh-sungguh *OMG, meroyan lg

Rajin2 knlah visit blog lain untk tahu dgn lbih lnjut cara pnjagaan kanta lekap nim, wanie just review produknye aje, huhuhihuuiuiiuhihu :>

Satu lg, korang jgak kne check power mata korng untk dia bg CL yg ssuai, if mata korang lain2 power yg sgt2 ketara mmg kne beli 2 box lh jwabnye, eanie agk untung skit sbb power mata dkat2 je so bleh blance cmtu je

Thats all for today, wassalam

Have a nice day peeps!!

Sunday, 13 July 2014

Korang wajib ada ini!!!!

Salam ramdhan ollss *gedix kau ek

Penah x dgr psal powerbank?? Ap kbndenye itu?? Penting sgt ke???

Ok, powerbank ni fungsinye mcm talian hayat untk smartphone korang bila korang pegi travel dll, if tetibe korang tgh main internet dlm kete, bateri tetiba low *if u r using samsung, u will know... So wanie cuba cari pb untk ksayangan wanie ni spaya dia x mati mngejut *ekekeke, perkara ni terjd lpas my bro mnunjuk nunjuk pb nye d atas batang hidung ku ini *xleh nk kato gapo, akhirnye daku pegi mngusha pb yg cute mute d insta with my papa *papa blanja!!!

Akhirnya hati wanie terpikat dgn pb brand Pineng PN 938 nim
Wanie bli bnyk aritu sbb parent blanje, huhi
Yg pink cm sabun tulah my fav pb n yg putih tu pon my pb jgak, huhi *tamak haloba, pb2 wanie ni berkuasa 10k mAh ek, setiap satu tu bleh cas fon wanie sbnyk 2 kali je (im using samsung note 3)... Yg penting bila bli pb ialah ORIGINAL k, if not mcm2 bleh brlaku cm pb meletuplah, rosak lh, bleh mnjahanmkn tepon lh n so on, please beware ek, wanie beli pb putih tu around rm60 n yg pink tu rm85 -tamat bhg pb-

Spt dlm gmbar tu, bkn stakat pb je ad kn mlahan monopod n bluetooth shutter pon ad... So wanie nk ckp skit, sape yg gila selfie *like me -_- korang wajib ad satu tau, wanie minat wane merah tp pink je ad so i grab wane tu, mmg superb rupenye bila bleh brmonopod ni iaitu bleh nmpk keadaan skeliling xde lh muat kepala kau je dkt skrin kn? Kn? Huhi, so wanie beli skali sume tu untk berselfie d hari raya nnti so snng
Let me take a selfie with my monopod
Nilah hasil gmbarnye, mmg suka lh klu bleh brmonopod ni , nk2 bila ad bluetooth shutter lg, xyahlah korang set timer kt fon or ape just tekan remote shutter tu n ia akn snap pic korang smpai korng brhnti tekan *wanie x berhenti k, bahaa

So ap tunggu lg, pegilah beli skarang n jgn lupa ajk wanie bergmbar skali *is it possible, mehmehmeh

Keep calm n let me take a selfie

Bye n have a nice day!!!

Review: Eye Mask o_o

Salam Ramadhan kpd sluruh umat Islam d dunia *beehee

Cmne nk start ek, oklah, cmni citenye, aritu wanie ad dpt freegift drpd seorng seller n bgitu excited nk cube *mata ku dh nk terkeluar terjelepok ke lntai, bahaa

So, mlam tu trus wanie gagahkn diri untk mncuba *over sgt, wanie bkak perlahan lahan sbb dlm tu ad air *dlm sbaldi mgkin ekekeke, then time nk amik tu dh tumpah skit air dia tau sbb wanie x brjati hati kot lgpon first time cba sbb mata dh bngkak x ckup tidur

Setelah pmbaziran itu trjd, wanie kasi tepek2 bnde tu kt area mata *lntaklah cmne pon rupenye asalkn dia duduk d tmpatnye, mata mmg rsa fresh time pkai k sbb mnde tu sjuk n mmg wanie suka bnde sejuk2 nim, teeheee, then wanie pon ....... selfie *ekekeeke

Sory sbb xde gmbar yg smpat diambil krana trlalu excited pkai bnde tu n trus selesa nk msuk tidur krohh krohh, perubahan kt mata wanie xdelah nmpk mana sbb mata daku ni x teruk mna dark circle n eye bagnyem, just biasa2 sbb wanie bknnye jnis burung hntu ek ..

N sorry once again sbb wanie x thu hrga bnde ni, x pernah search pon lg but i bet it is not that expensive, lgpon dlm few days lg seller tu nk bg lg eye mask tu k, inshaAllah next time wanie tgkap gmbar n post besar2 dlm blog ni * jgn tergoda dgn mataku ek, mehmehmeh

Itu shj yg dpt wanie gtau sbb ksuntukan masa sgt arini *adess, lisan bm x cari lg...

Goodnight n have a good time *niat puasa esk k, beehee

Thursday, 5 June 2014

Pengalaman Bermain Air di Gambang Water Park *splash!!

Salam 1 malaysia my friends!!!! *wink wink



Pada cuti sekolah yg dh lepas lepas lepas *yg dh lepas tu lepaslh, hehe, wanie n family telh ke Gambang Water Park, yeay *bnde dh habes k, so acane? Best x? Rasa nk pegi lg x? *pertnyaan untk diri sndiri, bahaaa, sokaylah nk cite straight je, xnk dh bengkang bengkok, mehmehmeh

Yeay, dh smpai, alhamdulillah

Tulah tempatnye!!!!

Finally i'm here!

Ini entrance, tempat beli tiket kt sblah kiri


So cmne ngan harganye nim?? Ok, its free *hah FREE??, wait, free untk knak2 d bwah 90cm je, muehmuehmueh, my lil sis nmpknye mmg x lpas untk msuk free *dia dh mmbesar dgn cpat TT_TT, so untk knak2 harganye RM18.90 n untk org dewasa (12 thun k eats) RM24.90, ni hrga time wanie pegi ek, so x thulh klu skang harganye dh berubah sbb dlu wanie penah pegi time first2 tmpat ni dbuka n harganye murah skit brbnding second time wanie pegi, act third time wanie mnginjkkn kaki ke sni, hehehe – I love swimming babeyh!!!

Tempat untuk beli tiket *jgn lupa beratur ek, hehe

Peace yo!!


Drpd Kuantan nk kesini around 1 hour untk smpai, x lama mne pun, pstikn bwak bju korng siap2, mmg kt sni ad jgak jual bju renang but the price is very ............., huhuhu, x ke bankrap papaku klu nk beli baju kt situ untk kami adik beradik, huehuehue :3, time msuk tu korng akn mnuruni bukit, oops lupe nk ckp korng akn dpt satu gelang nim, siap bleh topup duit lg untk sewa cabana, beli mkanan or sewa pelampung  n so on

Dh ad gelang, ap tunggu lagi??!

Syifa yg overexcited nk mandi terus lari turun -_-


Bile dh turun bukit, bhg kanan korng ad tempat untk sewa pelampung dan seangktannye *x thu nama apa 
-_-, then korng sewalah bnyk2 ek, korng kne bg deposit then dia pulang blk duit tu if korng pulang blk pelampung tu ke tmpatnye, kne ingt nom yg tertulis kt pelampung tu ek, then korng bleh salin baju dkt toilet yg ad kt belah tempat beli mkann kt tempat tu, senang je klu nk cri sbb ad bnyk papan tanda kt situ or tnye je pekerja dia (sy dh siap2 ngan baju yg sepatutnye time nk g swimming tu sbb mals nk brsesak dlm toilet n bazir msa dlm tu).

Pegi alik kanan ek


Sewalah pelampuang anda d sini, klu x cukup duit, bleh topup kt sblah tempat nim

Yeay dh ad pelampung *syifa kne pimpin spnjng masa


Time korng mndi or jln2 kt sekitar kwasan tu, akn ad mamat bangla ikut korng *bkn pnyamun ek, x silap dia pkai baju kuning, tujuan dia ikut korng ialah sbb dorng nk ambik gmbar korng then edit n korng bleh beli klu nk kt bhg luar tmpat korng first2 masuk td, wanie x thu kne byar brape sbb wanie x smpat nk beli pon, sbb wanie abis mndi dlm kol 6, jd kne cecepat kuar sbb tempatnye dh ready untk dtutup plus my papa ad job nk kene settle n nk kne prepare nk g Melaka that night, hue3


-antara permandangan d sana-





Reminder: korng x bleh bwak masuk ap2 jenis mknan dlm tu so mkn kenyang2 klu xnk habis duit beli mkanan yg mahal2 dlm tu, my umi ckp mahal tp daku x thu brape sbb daku lebih rela mndi drpd usha harga mkanan d situ, n x bnyk gmbar yg bleh d kongsi sbb xde org nk tlg tgkp gmbar tite nim, hehe, nk bwak kamera kn kne air plop plus daku pun nk main air jgak, kuakuakua



Korng yg nk beli souvenirs pon bleh sbb ad kedai yg jual mnde2 nim tp harganya bgai darah yg dcekik cekik tau! Mmg ternganga daku yg melihat tau, seluar slack kt situ hrganye untk org dewasa pnye saiz ialah RM89.90 –huish, xdelah mahal mne just pengsan je nk mmbelinye, mehmehmeh, so bwak siap2 segala kperluan AND JGN LUPA PKAI SUNBLOCK pnas gile kot, wanie dh terbakar dh dkt area wrist wanie sbb x pkai sunblock, x smpat n mmg lupe pon nk beli time tu *haish

antara brangan yg djual d kdai nim





Thats all from me, have a nice day awesome readers!!!

Review : essence All About Matt

Haiyuop *tgk tajuk, tgk tajuk


Tibalah saatnye wanie nk share bedak kegemaran wanie yg mmg superb best, Essence All About Matt fixing loose powder, hah! Nape wanie suka sgt nim, nape nim, ckplah, keyh6 *ckp ngan diri sndiri, sbbnye mmg bedak nim x buat muka wanie bgaikn menatang minyak yg pnuh, mehmehmeh.

I love you tightly, mehmehmeh


Time nk bukak tu tercabut skali dgn sticker dia, mehmehmeh


Klu kt sekolah around kol 9 tuh mmg muka wanie dh oily gile, gne oil film pun x brguna *x ckup sebekas, so bnyk jgak bedak wanie try untk kurngkn oil *x piker psal coverage ek, ni nk g skolah bkn dating, so wanie penah try Maybelline pnye compact powder yg konon bleh control shine tuh *oh dusta belaka

i dont love u anymore, hehe *kejam


After dh kecewa ngan yg tu yg bkn shj x mnjd malah mninggalkn kesan bedak pd tudung jd wanie try essence pnye loose powder sbb essence nim wanie dgr brgnye murah tp berkualiti n mmg bgus untk budget student cm kite2 nim, muehmuehmueh, sbb loose powder lain mahal nk bapak, mnelah ad duit nk beli, klu minx ngan papa untk bnde2 cmni agknye gempa satu mall



Akhirnye wanie g Watsons *alahai Watsons lg sbb Watsons je jual jenama nim, carik pnye carik jupelah loose powder ni *aku suka aku suka, hehehe, wanie beli dgn harga RM18.90 time tuh n dgn brush dia skali dlm RM13.90, klu x beli nk pkai ngan ape, so tepkselah den beli skali tp xpe sbb suka gile pkai bedak nim, kekdang bila siap pkai tudung lupe nk apply bedak nim wanie rela bkak blk tudung tu, keh3, nmpk kn betapa bnde nim pnting, yelah, klu x abis lh muka daku, my fren pun tnye pkai ap sbb bedak ni x mningglkn kesan pd kulit *suka sbb x nmpk cm fake kn, bedak ni akn ikut wane kulit kite

-bedak yg dh habis,wuuuu-





Klu kt muka wanie yg oily nk mampos ni bedak ni tahan smpai wanie blk skolah dlm kol 2.45 petng, time tu slalunye wanie solat kt sekolah sbb rumah jauh takut x sempat nk solat kt umah sbb sometimes traffic jam, hehehe, so time nk ambil wudhu tu sentuh pipi dlu, hehe, n rasa masih ad bedak tu kt muka n dlm hati WOW o_0, bedak ni canggihnye, hehe, wanie dh habiskn satu n dh ready stock satu lg takut x smpat nk beli nnti, hehehehehehe, sukenye bedak nim

-yg baru-




If korng ad muka yg minyak gile cm wanie n xde bedak yg bleh control gne je loose powder nim, mmg superb gila, or korng yg mint makeup2 nim pon bleh gne bdak ni untk lngkah yg terakhir bg makeup korng balance n less oil k, wanie penah try time pkai bb cream silkygirl dlu, mmg hasil akhir nye jd cntik n nmpk sekata je makeup* i heart it, tp sbb dh malas nk beratkn muka sume, wanie just pkai this loose powder je, cume bnde nip payah nk bawak travel sbb sometime mudah tumpah bedaknye, klu lh ad yg compact powder jenis yg cenggini kn snang, kt umah gne loose, bila kt luar nk touch up gne compact, hehe, mdah je idup nim, tp so far wanie gne x perlu nk tmbh dh bile dh berjam-jam sbb mmg bnde ni melekat kt muka dgn ckup lama



Jom lah pkat beli bedak nim, sama2 kurngkn minyak kt muka selain hrganye yg lbih murah drpd jenama lain, klu yg Maybelline tuh loose powder dia dlm hrga RM59.90 klu x silap time tgk aritu, gile kau! Tak rugi klu korng give a try untk this loose powder sbb xkn kecewa, muka wanie mmg oily nk mampos n my frens pon tahu tp bleh than x oily lgsung spnjang d sekolah, even my frens pon nk beli jgak tau, so stakat muka korng yg xdelh oily mana agaknye smpai esk pon x ilang bedak nim, hehehe





Thats it, bye2 n have a nice day J

Oh My Lappy!!!! TT_TT

Assalamualaikum w.b.t kpd sume pembaca

Pada suatu masa yg hening dan indah sekali, wanie ambil laptop dan bergegas ke meja untk mnulis *blogging ;3, tetiba WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Try bukak game, nk tgk cntik x gmbarnyem, bahaa


Skrin lappy wanie pecah, habis gmbar jd spt dcakar hantu, bahaaaa, trus pegi crik my papa n umi untk tnye cmne ni, bleh baiki x?? *pengtahuan yg cetek tntg komp


Papa pun ckp “Haish, xleh baiki dh ni *angkat kening, kne buang dh nim nmpk gayanye, xleh nk berblogging dhlh, buang jelah” sifat papa yg mmg suka mngenakn org, sbb syg kt lappy wanie x caya, so wanie tnye my mum n my mum x thu sgt bab2 ni *samelah cm ank dia nim


Keesokannye, wanie pegi search 4 my fren yg bnyk knowledge psal bnde ni, n WHAT? Dia kata bleh baiki, nnti dia gnti blk skrin tu dgn yg baru so bleh gne blk cm biasa, tiada ap yg akn berubah pd lappy ini mlainkn skrinnya yg smakin flawless, ecehceh *nmpk kemalasan untk mnyuciknnye, hehehe


My mum habis dlm RM280 untk gnti skrin so lebih brbaloilah drpd beli yg baru kn? Kn? Memula tu ingt kne bli yg baru, tp umi surh bwak pegi dkt dukun komp dlu n tnye cmne bleh baiki x n bape harga, klu harga mahal umi suh beli bru tp klu under RM500 my mum kata xyah, lgpon skrin je yg rosak, brg dlm ok je, wanie kn bgus, kui6 ^-^




Thats all, just nk share kesedihn ini, bye2 n wassalam, may Allah bless u!

Review : Silkygirl BB White Cream

Hai, selamat sejahtera n salam 1 Malaysia *kui3

Okeyh, haritu kn, haritu, yelah haritulah kn, haritu tu *x ingt bila act, :3, wanie tenmpk kt rak dlm Watsons *asyik Watsons je, bb cream yg dh lama wanie tanam niat nk beli *wink wink , iaitu Silkygirl BB White *ni sbb duta dia emma maembong tu, hehe

Saya punye kod 02 Radiant 

Ini fungsinye


Wanie just grab n pay, hrganye dlm RM27 if i’m not mistaken, so sha lalalalalalalal *x sbar nk cba, wanie just ambik skit je time nk pkai n sometime ltak dot dot kt dahi pipi dagu n idung, hehe then blend je gne blender *hehe, ad berani ke nk buat cenggini. Wanie amik yg kod 02 Radiant, kod yg pertama x silap wanie agk gelap untk my skin *rasa diri nim putih plak, hehe, mule2 rasa x sure jgak then my sis take a look n dia ckp ok yg nim, hehe

Teksturnye, ni saiz untk both pipi, hehe


BB ni antara my feveret after kecewa dgn maybelline pnye BB stick tu, hehe

Maybelline Clear Smooth BB Stick


so oklh sbb bleh control my oil nim n bnde ni so far x mnjerawatkn my face yep!! But, bb ni x lama sgt brtahan kt muka sy nim maybe sbb oily sgt (dia mention bleh control oil n shine) so x puas hati jgaklh sbb tu skang wanie pkai bdak lain yg mmg control minyk kt muka wanie at least 6 hours *i dh wat experiments uolls



Kandungnnye jgak lmbat habis k, smpai skang rsanye masih x abis, wanie x thu sbb bb tu wanie dh kasik kt my aunt yg muka x oily n lg satu sbb ialah wanie nk rehatkn muka drpd sebarang mekap yg berat sgt kt muka ni cm bb cream, foundation n so on, so skang just pkai loose powder yg feveret gila nk mamposh tu, hehe


Thats all yg wanie bleh ckp psal this Silkygirl Magic BB White Cream, n satu lg yg bgus psal bb ni ada spf 50/ pa+++, yeh, boleh duk d bwah matahari, *ngada2, jd bb cream ni ssuai untk remaja yg bru nk trjebak ngan bb, wanie try pon sbb wanie x pndai nk pkai mnde2 ni tp trpksa pkai sbb xnk nmpk cm bru bgun tidur, hehe, xde keyakinan diri kn?? So after a lot of reading through all day n night *konon, wanie decided gne bb sbb bnde ni all-in-one, xyah gne bnyk step, ckup pkai ni je abih citer, n bb pertama wanie ialah Maybelline BB Stick tu ler, mehmehmeh





Bye2 readers, tingglkn link kt ruangan komen klu korng ad buat review pasal ap2 produk sbb wanie suke baca n bleh wanie follow, wassalam

Review : Serum Panacea

Assalamualaikum w.b.t *harini daku lbih sopan



Ok, lets start, wanie ad muka yg mmg x cntik, penuh bijik jerawat, blackheads dtmbah dgn oily lg, so sbb wanie ni girls pepaham lh, girls ni kn jnis yg sgt sgt sgt mnjaga penampilannye *to boost ur confidence, jd search lh dkt pacik Google ku yg suke pkai bju warna warni ni, then terserempak ngan serum Panacea beauty *klu x silap ambe, sbb botolnye sudahku lempar kedlm bakul cntik a.k.a tong smpah, bahaaa




So, psti rmai trtnye-tnye berkesan ke x?? Ok x? Cun x skang?? Jwapannye tdk! Hasilnye d muka wanie x spt yg dgmbarkn -_- *indah khabar dr rupa, pnyelh bnyk testimoni then tepikir xkn daku je x mnjd?? Ntahlah, nk kata x ori mndenye dbeli dr trusted seller, tp first time pkai mmg miracle bila ad bijik putih kt muka yg dhh melekat nk dkt stahun tetbi kecut bila pkai, trus rsa excited n tepikir cmnelah rupa ku dlm sebulan lg
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Teksturnye beginilah -_-

Nothing, parut x ilang, jerawat x kurng, yerp bnde ni bleh pkai n minum so wanie dh try both way, serum ni maybe x jd kt wanie je kut sbb rmai bg feedback best or maybe tu slah satu taktik ke pun x thulh, sbb wanie pkai almost every night *sbb jerawat tumbuh brtubi-tubi, but ad satu serum bkn shj gempak kt internet ttp jga dpt mngecutkn jerawat ini (akn daku ceritakn mngenai serum trbaru ini d entri selanjutnya, SABAR), brsmbung kpd tajuk sbnar, serum ni x brape mmuaskn hati wanie ler


Ad time pkai tu jerawat surut but that things happened so rare ok, wanie dptkn bende ni scara online n dh x ingt sape seller bnde ni. Wanie dpt dgn harga RM90 instead of RM95, tp rasanyye skang dh makin kurng kot harganye, so bnde ni wanie dh x pkai skang n wanie gnti dgn serum yg jdik feveret wanie skng!!! Tu je pndapat wanie tntg serum ni, xde niat nk mnjatuhkn nama produk ni atau pape tp just nk bgtau pngalaman gne serum ni slama 3 bulan sbg guideline kpd yg bru nk cuba serum ni, sory x bgtahu psal serum ni scara details sbb i totally forgot about it, hehe *wanie yg nyanyuk




Wassalam drpd wanie n have a nice day, may Allah bless my superb readers!!! :-*

Review : Sunplay SPF130/PA+++ Super Block

Hyep! Hyep! Hyep! *smbil mndengar lagu, mehmehmeh


Ok, lama x update blog ini >_<, bnyk sbb, first my comp screen retak aritu *mmbuktikan klembutanku, then second kne pegi camp aritu TT_TT *tlg tgkap ape bende yg cuba daku bgtahu nim!!!!

My kiddo!!!! muah4 :*





Ok, straight to the point -----à sunblock SPF130 pa+++ drpd Sunplay you!!! Ni benda wajib if u go for a campin trip or hit the beach, yeah! Sbb ap perlukan *OMG, xpe let me tell u btapa wajibnye bende ni, bahaaa, *haish, nk kne perah otak bg sbb plop -_-

  •   Bg melindungi kulit drpd terbakar lh syg ku, bkn cm ghost rider ek *uish, jauh sma skali
  •   Klu korng blaja bio, bg mngelakkn kanser kulit, korng kne halang kulit drpd trkena sinar UVA/UVB scara berterusn
  •  Spaya korng xyah cari skincare untk putihkn kulit drpd kesan trbakar
  •   Untk kekal cntik *alasn yg masih bleh dterima kn??
  •    Untk mnekalkn kulit yg sihat dan cantik




So, daku pegi Watson lps blk drpd skolah semata-mata untk beli bnde nim o_0, *puas pujuk my papa, then cari pnye cari mmg bnyk pilihan yg ad tp daku ambil yg ini sbb spf plg tinggi so that u olls xyah lh pkai bnyk kali, then bnde ni untk both ; body n face, then *x abis2 ‘then’ aku, its waterproof k, bile main kt pntai or pegi kempin mmg kewajipan untk berpeluh *wajiblah sgt, jd mmg kena cari yg waterproof n yg plg daku suka x melekit!!!!

Benda ni texture dia x pekat sbb water-based kn, so pkai mmg cpat mresap masuklh, baunye plak masih ad bau cm chemical skit tp x mnyengat n bile pkai bau tu hilang ntah ke mna, wakakakakaka, klu korng pkai PLEASE BE CAREFUL sbb dia mudah comot kt nozzle dia tu, klu x tuang elok2 mmg abis lh sekitar mulut tu comot n berlakunya pembaziran *haish, x elok tuh!

sila berhati-hati ketika memakainye

picit botol ini dgn perlahan, bahaaa


Time g camping tu mmg wanie pkai dkt lengan n muka, betis ku tdk terdedah yerp *jaga aurat ek dears, lenganku juga tdk terdedah tp takut lengan baju terselak ke, muka mmg kna pkai melainkn muka deme sume tertutup ek, n mmg lpas habis buat aktiviti daku x kne sunburn cme sunburn time skolah rendah je yg x nk ilang lg TT_TT nilah sbb xnk pkai sunblock dlu *sbb x tahu ek

Ok, dh lupa nk ckp psal harga sbb terlalu asyik daku merapu, untk botol yg sekecil telapak tgn ku ini *atau lebih kcil, harganya RM32.++ (beli time ad sale dkt Watsons k) , harga sebenarnya dlm RM35.++, bg student cm daku mmg mahal lh, so mmg jimat time pkai n jgn arap daku brkongsi *kwn pun x mintak, heheheehehe, tp dgn superpowernye mmg berbaloilh kn untk pkai, wanie masih ad bnyk lg sbb pkai 2 kali je, muehmuehmueh *jgn report kt papa kita yg antibazir tu, hehehe

So thats it, jgn lupa apply sunblock sblum berdepan dgn matahari, apply skali kt adik2 kecik kita yg x thu ape2 tu skali ek, kt parents u olls as well, dorng slalunye take 4 granted bnde cmni, x peduli sgt, tp ingt suhu kt Malaysia x cm dlu ek, sgt bhaya untk kulit, kne jaga bebetul k, xnklh nnti kne pnyakit kulit yg lg payah nk ubat –lbih baik mncegah drpd merawat kn, hehe




Bye2 my superb readers, have a nice day n may Allah bless u!!! ;-)

Tuesday, 29 April 2014

gadis BIMBO *aummmm -__-

hyep my frens n readers,


apa itu bimbo??
----> bimbo ialah org yg cantik/hensem tp tidak pndai berfikir, faham kan??? *kira fham lh tu


so, ap ciri2 bimbo ni, yup, jom wanie share sbb ad satu org bdak ni wanie suspek dia bimbo, mehehehehehe

1. perempuan mcm ni ska gelak kuat2 dgn suara yg nyaring (dahagakn perhatian nmpknye), n dorng rasa comel bile buat cenggitu

2. mereka suke mnyanyi sbb rasa suara mreka sedap walhal lbih truk drpd katak yg mmnggil hujan

3. mreka seorg dramaqueen, mreka akn feeling lbih d ats bnde yg gile over remeh, keekeekee, contohnye, bila dorng blaja tiup chewing gum tp xleh dorng akn mnangis smbil mratap-ratap

4. mreka sula dgelar bimbo kerana berasa perkataan itu sgt comel dgn diri mereka


Inilah antra sifat dorng yg wanie dot list out-kn, bahaaa, klu bca cm xde org yg prangai cnggini, tp sbnanye ad cme ssah nk detect pd awalnya, lame2 perangai dorng kite dh bleh nmpk dh sbb dorng slalunye nk cari perhatian je, wanie lyan je org gni cme x ikutlh prngai dorng tu, kite kne pndai bile nk brkwan kn? kn?

Gadis spt ini slalunye x brape rmai kwan prempuan kerana lbih cnderung mmilih rkan lelaki sbg teman rpat, klu adaoun yg brkwan dgn dia slalunye mreka spesies, kuekuekue :P

Gadis bimbo jga slalunya mint mlakukn aktiviti yg dpt mnonjolkn dri mreka agr lbih dkenali rmai, mreka jga tdk kisah akn pndangan irg lain trhdap diri mreka, hah?! Rupanye bgini dhsyat sifat mreka, ni pon wanie dpt mlalui internet dan majalah, n bila wanie compare 'suspek' tu dgn ciri2 yg trtera, mmg tdk silap lg

Tdk slah klu nk dkenali rmai tp biarlh mlalui cara yg betul dan jgn smpai mnjatuhkn maruah sndiri pula, bnyk cara untk dptkn perhatian,

so girls, mind your manners ek, jgn smpai org mnympah ngan kita sbb bla org dh nyampah sukar untk kita ubah blk pndangan dorng trhdap kita tau!


so thats all 4 today, hope this short n3 dpt mnyedarkn sume bimbo d luar sana, bkn nk marah atau komen pape just nk org spt ini tdk mmbuat org

Thursday, 10 April 2014

Jom Beli Shawl *-* (mulah,mulah)

Hyep readers,

Sape suke pkai shawl??? Alah, yg lilit2 tulah, yg warna-warni, yg pnjng tu lh, yg agk popular skang tulah, bahaaaa, loyar buruk daku d sni!!!

Wanie suke pkai shawl *klu sempat, klu kne cpat mmg x smpat lh daku nk melilitnye ke sana ke mari kn? kn? Jom lh beli shawl klu cmtu, tmbah koleksi lh katekn, wanie nk promote satu olang ni yg jual shawl scara online d instagram, check it out ------>



Jomler usha instagramnye ini, keh6, plbgai design dia ad yg sntiasa d update, ranking harganye yg plg murah RM15 n yg plg mahal RM25, include postage k, pay a visit kt instagramnye --> nsa_closets *jgn slah eja plak, n korng bleh whatsapp dia kt ---> 0145408023, jgn risau, ownernye ckup baik n peramah k, so silalah, jemputlah masuk, jgn malu2, wat mcm rumah sndiri ek *skali lg daku meroyan x psal2, ekekekekeke....

Wanie sgt suke pkai shawl klu time raya, time nilah nk lawan ngan spupa *bahaa, and mak cik or jiran sblah kn? kn? Time cenggini lh wanie spend time duk depan lappy n bkak utube untk blaja cara lilit shawl yg trbaru *berfesyen lh katekn, dtg bapaku x psal2 kne kepuk ngan periuk, mehmehmeh, then mulelh posing maut n brselfie, sukenye, sukenye~

Ape lg yg nk dtunggu, jom rmai2 pkai shawl dan bergaya pd hari raya, keh5, wanie baru je blaja beli on9 sbnanye n blaja bank in duit dr teman rapatku *formal kn tu bunyinye :P, rupenye senng je tp klu dh time nk bank in n tetibe rmai org Q kt blakng kite, x ke gugup takut2 klu dorng ckp kite bank in duit lame cm hape!!!

Thats all, happy reading n have a nice day :))

Jgn lupe visit insta tuh!!!

Sunday, 6 April 2014

Mereka yang Menyakitkan Jiwa

Hyep, psstt, pssstt,

Haritu, wanie jln ngan kwan wanie n trserempak ngan sorng pompuan *pkai bju pengwas pusat sumber, dia pndng kitorng cm nk cari gaduh *kang aku gusti kang, so my frens yg jnis mmg xleh perngai org cmtu trus bisik kt wanie *ak pun tadah telinge, sbb wanie mmg kurng sensitif ngan keadaan skeliling pun, just piker nk
jalan n smpai d destinasinye, keyh6, so bile dgr cmtu wanie try tgk pompuan tu time blk ke klas



Eh yelah!!!! Dia mnjeling kami n bile tnye kwan seklas dorng kata mmg cenggitu prngainye n mmg rmai dh x suke, ok syg ku, let me tell you something, stop doing that to keep away enemies, wanie n frens mmg baik so x blashlh klu jupe org cenggini tp cube klu awk jupe org yg mmg dh backgroundnye suke tumbuk org, mmg cari nahaslah jwabnye -_-, apelah nk jadi ngan dikau nim, hurmmm


So, same2 lah kite mndoakan agr insan spt ini berubah dan mndapat petunjuk drpd Allah s.w.t


Happy reading and have a nice day :))

Arrrrrrrr, girls please be careful my dear '_'

Dear girls n seangkatannye,

Harini, after habes school, wanie trus meluru ke dlm bilik guru *arrhh, air-cond ~ selepas mndgar gosip drpd rakan2 wanie, then dlm bilik guru plak pnye cite, wanie trnmpk lip balm n tetibe umi wanie approach tnpa siren trlebih dahulu n ckp tu untk wanie, keyh6 *sukenye, sukenye ~~

Then, all the teachers brkumpul *nk ngumpat ler tu, kui6, n wanie trdgr *ayat covernye trdengar ek, so wanie pun psang telinge sbb topiknye cm bgus, time dgr tu mmg takut r bunyinye *smbil pkai lip balm baru, mehmehmeh, so nk thu ap yg wanie dgr??? 

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mule lah cg tu brcerite, ceritenya begini ----->

Seorang guru ke masjid yg brdekatan untk mnunaikan solat Zuhur ketika mahu pulang kerumah, ketika selesai mnunaikan solat, guru ini trnmpak kereta jip yg brwarna putih yg masih brada di hdapan keretanye sjak td tp tuan punye kereta masih blum turun2 dan seperti mnunggu, akibat ketakutan, guru itu mngambil kputusan untk mnunggu d dlam masjid sehingga kereta itu pergi, setelah sekian lama, kereta itu pun berlalu.

Secepat mungkin gru itu masuk ke dlm kenderaan dan beredar. Di dalam perjalanan, dia trnmpak kereta yg sama mngikutinya dan mnghalang jalannye untk mminta tlong kononnya tayar kereta pancit. Akibat bimbang dan was2, guru itu mnelefon suaminye untk brtanye dan suaminye mnyuruh dia brlalu tnpa mmpedulikan kereta itu smbil suaminye mnelefon polis.

Beberapa minit kereta guru itu diikuti, akhirnye trdapat sebuah knderaan polis dri blkang. Apabila kereta polis dtg, kereta yg mngekorinya brlalu a.k.a lari. Dan guru itu mlaporkn ap yg trjadi...

Itu ringkasan cerita yg wanie buat sndiri tau!!! so sorry klu pening skit, hehehehe


So, please lh jaga diri, sbb dorng ni ad plbgai helah untk merompak, mncuri n sbgnye, kite kne pndai jaga diri sblum org jaga kite, ekekekeke, ingt pesanan ini ek, elakkan brsendirian d kwasan sunyi, dorng klu tgk perempuan brseorngan even berdua or bramai-rmai, dorng akn berani sbb perempuan mmg d sifatkn sbg insan yg lemah *bkn fizikal je malah mental -_-



Please be careful n have a nice day

Saturday, 5 April 2014

Kau Terpaksa Aku Tinggalkan TT_TT

Hye readers,

! sila baca sampai habis agar tidak menimbulkan sebarang salah faham

Kite bile buat blog kita xleh duk d bwah tempurung kn? *ececece bm ayat aku
Of course kita kne blajar mngenali org lain yg juga hidup sbg blogger, so msti kite akn buke bnyk blog untk brknalan dgn rmai blogger kt luar sana sama ad laki atau perempuan
Bile nk bukak blog tup2 TERSEKAT-SEKAT sbb ad rmai yg suke hias blog dia kn?? kn??

Wanie penah bukak byk blog dlm satu masa sbb bnyk gile yg tulis artikel yg mnarik tp ad sesetengah blog tu loading dia smpai 10 minit tp x kuar2, org lain dh 8 n3 dia aku baca kau sumbak kt situ *maaf kasar sikit, nk2 diri ini tdk dlahirkn sbg manusia yg pnyabar trus tutup, tu time internet laju, klu time internet slow, mahunye berjam ak tunggu loading x kuar2
Bnyk reason blog jd lembab contohnye spt hiasan blog yg trlalu sarat dgn widget, so trpaksa aku tutup untk tgk blog lain, sometime bile kite nk follow dia bile tekan butang follow kuar plak iklan widget *20 kali ak tekan butang follow, maybe sbb berat sgt smpai button follow n widget trtindih *konklusi sndiri ni sbb penah jd kt diri sendiri, so ------>
Wanie ckp ikhlas untk mnegur sbb rmai kwan wanie yg brpendapat serupa sbb tu skang blog wanie dh x secute dulu, keh5, sbb habis sume dibakulsampahkan, haritu kwan wanie komplen psal blog yg ad lagu, cube korang byngkn klu korng bkak bnyk blog on the same time msti bnyk lagu yg dimainkn n sume lagu lain2, ad yg remix, ad yg jiwang, habis sume brcmpur x ke sedap bnyinya?? *perli, buang masa jgak klu kite nk cari mp3 dia untk tutup satu2 lagu *sometime ad blog yg hide mp3 dia, saja nk main hide and seek ngan aku
Jadi, demi kebahagiaan brsama, mari kita minimal kn hiasan d blog kite yerp, sbb mkanan klu manis sngt pun x sedap k, hope x mrah sbb kite sndiri pun penah wat perangai cenggini, post x bnyk pun tp blog penuh ngan plbgai haiwan dpelihara, skang tgk cmna, xde ap dh, sume haiwan dh dijual kpd org lain, ekekekekeke


Happy reading n have a nice day

*kite suke baca blog yg cpt loading, bahaaa