Tuesday, 31 December 2013

Pixy Make Up Remover Review

Today, i'm gonna share bout PIXY makeup remover, haritu smbil haku berjalan di Tesco, haku singgah sbntar d kedai Watsons untk tgk bende baru n daku terjumpa lah Pixy nim, bnyk review yg haku tgk yg bedak two way cake pixy nim best n mmg budget friendly but haku belum brminat untk mncubanya but haku tertarik akn make up remover nim since haku pon mmg x penah ad mnde alah ni sbb slalu cuci gne wet tissue je n patutlah tumbuh jerawat sbb lebihan make up x dicuci dgn baik ok, so mmg jerawat tumbuh ler bila liang poriku ini tersumbat...

Haku bknlah jenis pndai make up or slalu make up coz i'm a student so i'm not very sure that make up can set us beautiful, kita kn dh ad natural beauty lah dkatekan, memikirkn harganya hnya RM11.80 (yg botol besar, yg botol kecik RM6.50) terus haku rembat yg botol besar, n that day mmg haku pkai sedikit bb stick n bedak skit, nk bg nmpk berseri lh skit, so mmg excited gila nk blk untk try keberkesanannye, remover ni ad 2 jenis, satu jenis cleansing lotion n satu lg liquid foam, haku grab yg liquid foam cos malas nk beli kapas bgai n fungsinya sma je, cume yg haku beli kne pkai mcm facial cleanser tu.

PIXY makeup remover
Depan
Belakang

First korang basahkan muka korang lembut2, then korang tuang skit atas tapak tgn korang yg lembut bak baldu tuh, then korang gosok smpai ia mnghasilkn buih yg bnyk (caranya cmpur dgn sdikit air) then korang asahkan d muka, wakakakaka, korang akn nmpk buih yg mulanya putih akn mnjadi warna-warni gula2 m&m, hehe.....

After that korang akn perasan yg pori korang akn smakin mngecil n kulit korang rasa soft n gentle je, kuie6, x caya cuba ek but i'm not sure klu ia boleh djdkn daily cleanser ek, its all up to u, hehe, ok bye

-Wassalam- 0_o

2 comments:

  1. Klau yg cleansing lotion tu mcm mna plak ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dono lah, cos wanie x try lg ler, nnti klu ad rezeki wanie akn try beli ek, hehe

      Delete