Tuesday, 31 December 2013

Pixy Make Up Remover Review

Today, i'm gonna share bout PIXY makeup remover, haritu smbil haku berjalan di Tesco, haku singgah sbntar d kedai Watsons untk tgk bende baru n daku terjumpa lah Pixy nim, bnyk review yg haku tgk yg bedak two way cake pixy nim best n mmg budget friendly but haku belum brminat untk mncubanya but haku tertarik akn make up remover nim since haku pon mmg x penah ad mnde alah ni sbb slalu cuci gne wet tissue je n patutlah tumbuh jerawat sbb lebihan make up x dicuci dgn baik ok, so mmg jerawat tumbuh ler bila liang poriku ini tersumbat...

Haku bknlah jenis pndai make up or slalu make up coz i'm a student so i'm not very sure that make up can set us beautiful, kita kn dh ad natural beauty lah dkatekan, memikirkn harganya hnya RM11.80 (yg botol besar, yg botol kecik RM6.50) terus haku rembat yg botol besar, n that day mmg haku pkai sedikit bb stick n bedak skit, nk bg nmpk berseri lh skit, so mmg excited gila nk blk untk try keberkesanannye, remover ni ad 2 jenis, satu jenis cleansing lotion n satu lg liquid foam, haku grab yg liquid foam cos malas nk beli kapas bgai n fungsinya sma je, cume yg haku beli kne pkai mcm facial cleanser tu.

PIXY makeup remover
Depan
Belakang

First korang basahkan muka korang lembut2, then korang tuang skit atas tapak tgn korang yg lembut bak baldu tuh, then korang gosok smpai ia mnghasilkn buih yg bnyk (caranya cmpur dgn sdikit air) then korang asahkan d muka, wakakakaka, korang akn nmpk buih yg mulanya putih akn mnjadi warna-warni gula2 m&m, hehe.....

After that korang akn perasan yg pori korang akn smakin mngecil n kulit korang rasa soft n gentle je, kuie6, x caya cuba ek but i'm not sure klu ia boleh djdkn daily cleanser ek, its all up to u, hehe, ok bye

-Wassalam- 0_o

Ikhtiarku Menghilangkan Jerawat

Drpd tajuk en3 ni mmg something yg memalukan untk haku share ngan sume coz pngalaman haku ngan jerwat telalu bnyk n double triple memalukan apbila org tegur esp frens kite ckp psal muka kita yg nmpk makin teruk hari demi hari, of coz le, mulut mna yg x pndai mngata kn? kn? So, antra cara yg haku cuba ialah dgn petua2 zaman tok nenek dulu yg semula jadi so its harmless kn?? But, since haku ni bknlah pnyabar mn so, mmg x lah nk tunggu resultnye smpai ank cucu, so haku start pkai cleanser since haku form 1, pelbagai cleanser haku gne, dr yg murah smpai sederhana mahal. Antara cleanser yg haku penah gune ialah garnier, safi, clean & clear, nuteen n cosmoderm (yg haku dgr sgtlah berkesan, yup its work for the first app not after that), sume cleanser ni tdk berkesan kpdku hingga haku naik form 3...

Di pertengahan form 3, jerawat haku jd makin teruk n makin meriah untk tumbuh tnpa haku izinkn since my skin is oily.. A few month after that, my frens (Masz) suggested kt haku untk pegi klinik Dr. Azam di Pasir Mas, Kelantan, tlg fahami haku bkn nk promote klinik ni k, just nk share keberkesanan ubat yg dia bri pdaku, hehe...

Efek gne ubat tu mmg lmbat nk nmpk tp bleh lihat perubahannye dlm a few weeks klu kita mkn ikut nasihat doktor k!! N its working!!!

First time g cek skin kt klinik tu, dia ckp biasalah jerawat tumbuh pada umur sbegini rupa, kuie5, sbb perubahan hormon n slalunya akn smakin pulih bila masuk umur 20-an gtu, so dia kasi haku ubat telan for a month, cream untk sapu tiap2 malam sblum tidur n sabun mandi, so jom haku introduce u olls ngan mende alah nim ek...

First, tiap pagi n malam after haku mkan sknyang mgkin, haku akn telan pil ni:
Belakang

Depan


Nilah ubat magik tuh!!!! Sehari telan 2 kali selepas makan, haku x sure klu ubat ni ad dijual d mana2 farmasi n kurang pasti akn nama ubat ini tp beginilah rupanya yep, mmg berkesan kpd haku, so sesape yg tahu ubat apkah ini, dharap share ek, coz mmg x djelaskn ubat ap nim, yg haku tahu untk dtelan shj, hehe...

Second, sabun mandi dia yg berwarna merah yg mmbuatkn kekadng haku takut nk pkai coz nmpk cm racun yg mmbinaskan, kuah5 -haku mmg over
Sabun yg berkesan walau tnpa jenama

Sabun ni mmg pelik sgt klu korang bleh jupe kt Giant, Watsons, Guardian or any drugstore, sbb tiada sebrang jenama yg dnyatakn, n xde description pon tntg sabun nim, sbb botol ni kecik so sabun ni haku cmpur ngan air biasa skit then kacau smpai berbuih, hehe, then haku jirus lah sepuas hati smbil berfikir esok haku akn smakin berseri ( mak ai, angan lebih betul ler)

Third @ lastly, dia punye cream is the best ler
Krim Galderma -Depan

Belakang
Krim ni mmg superb, doktor tu ckp kne pkai tipis je sbb pnas tp haku pkai jgak tebal2, biaselah excited terlebih, krim ni mmg cpat gila kering so xyah lah kau nk bkak kipas sume tu, mmbazir masa jelah, krim ni dlm seminit terus kering n bngun pagi esk mmg muka x minyak tp idung haku agk minyak jgaklah cme x bnyk, serius i like it <<thumbs up>>

Untk sume brg ni my mom abis dlm RM70++ ler n ckup untk sebulan but not that sabun coz skit jer dia bg, ok smpai situ jer sy bleh share, jupe lg next time in thiz simple blog

-Wassalam- 0_o